Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Να δημιουργηθεί κέντρο απεξάρτησης

Σε 3.000 υπολογίζονται οι χρήστες

Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των χρηστών ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Χανίων, που με βάση στοιχεία της Αστυνομίας υπολογίζονται γύρω στις 3.000.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος του ΕΣΥΝ στα Χανιά, Γιάννης Σιφοδασκαλάκης, κάλεσε τον χανιώτικο λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής. Απευθυνόμενος ειδικότερα στους φορείς, τους κάλεσε να συμβάλουν στη δημιουργία Κέντρου Απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στην πόλη των Χανίων.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σιφοδασκαλάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η χορήγηση υποκαταστάτων ως μέσων γενικής θεραπευτικής αγωγής των τοξικομανών και ζήτησε να καθιερωθεί σύστημα θεραπείας με στεγνά προγράμματα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Επίσης ζήτησε να θεσμοθετηθεί στρατηγικό σχέδιο πρωτογενούς πρόληψης των ναρκωτικών σε πανελλήνιο επίπεδο και να προχωρήσει η υλοποίησή του για κάθε νομό της χώρας με την εξασφάλιση των ηθικών, κοινωνικών και οικονομικών προϋποθέσεων που θα κάνουν δυνατή και αποτελεσματική την εφαρμογή του.

Παρέμβαση έκανε και το μέλος του Παραρτήματος ΕΣΥΝ, Ευτύχης Παλλήκαρης, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν ουσιαστικά βήματα στο ζήτημα της πρόληψης ξεκινώντας μέσα από τα σχολεία, καθώς και τις συνέπειες από τη χρήση των ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ