Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καθυστερεί το πρόγραμμα της σχολικής στέγης

Μέσα στα τρία χρόνια από το εξαετές πρόγραμμα σχολικής στέγης (2000-2006) για το Νομό Θεσσαλονίκης, μόνο το 10% των κονδυλίων έχουν διατεθεί, δηλαδή από τα 70 δισ. χρηματοδότηση του προγράμματος που προβλέπονταν, τα 7 δισ.έχουν δοθεί και αυτά όμως δεν έχουν απορροφηθεί!

Αυτό κατήγγειλαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ Μιχ. Σπυριδάκης και Γ. Ζιώγας στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που ανάμεσα στα θέματα συζήτησης είχε και το πρόγραμμα της Σχολικής Στέγης έτους 2003. Οπως τόνισαν η κυβέρνηση παρ' όλο που διακήρυξε ότι θα εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια, στην πραγματικότητα προσπαθεί να αποσείσει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες που επί μια 20ετία εμπαίζει το λαό της Θεσσαλονίκης με ανέξοδες υποσχέσεις και επικοινωνιακά τρικ.

«Πιστεύουμε ότι η ΝΑ πρέπει να διατηρήσει την αποκλειστική ευθύνη για τη σχολική στέγη. Υπάρχουν έτοιμες μελέτες και δημοπρατήσεις. Ας χορηγήσει τα αναγκαία κονδύλια για να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος. Θα δοκιμαστεί η ετοιμότητα και ικανότητα της νέας διοίκησης της Νομαρχίας στο συγκεκριμένο πρόβλημα, η οποία πρέπει να κατανοήσει ότι ούτε η ετοιμότητα στην εκπόνηση των μελετών ούτε οι καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης για τη λειψή χρηματοδότηση, θα της εξασφαλίσουν άλλοθι. Θα κριθεί από την ικανότητα να συνεγείρει, να συσπειρώσει όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ευρύτερα το λαό της Θεσσαλονίκης στην αγωνιστική διεκδίκηση και τη λύση του προβλήματος. Καμιά αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει ότι το υπουργείο Παιδείας, η Νομαρχία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν να εντάσσουν και το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δικομματικό παιχνίδι των εντυπώσεων και των εκλογικών σκοπιμοτήτων», υπογράμμισαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ.

Από την πλευρά τους οι παριστάμενοι δήμαρχοι, οι εκπρόσωποι της ΤΑ και των συλλόγων γονέων μιλώντας στη συνεδρίαση δήλωσαν ότι χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να αγοραστούν τα απαραίτητα. Πρόσθεσαν ότι «χάνονται» συνεχώς οικόπεδα καθώς αλλεπάλληλες είναι οι δικαστικές αποφάσεις για αποχαρακτηρισμό οικοπέδων για σχολική στέγη. Ζήτησαν ακόμη να αντικατασταθούν άμεσα τα προκατασκευασμένα σχολεία και να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις σχολικών μονάδων.

  • Στην αρχή της συνεδρίασης του ΝΣΘ, τιμήθηκε για την εν γένει κοινωνική του προσφορά, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», Γιάννης Μπουτάρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ