Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Υπουργικό προσκλητήριο... για αιτήσεις

Προσκλητήριο, προεκλογικών και ψηφοθηρικών επιδιώξεων, έκανε χτες ο υπουργός Γεωργίας προς τους νέους αγρότες. Τους καλεί (όσους δεν έχουν πάρει ακόμα πριμ πρώτης εγκατάστασης) να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις και (όσοι έχουν πάρει πριμ πρώτης εγκατάστασης) να σπεύσουν να κάνουν αιτήσεις για δάνεια με επιδότηση επιτοκίου εξαετούς διάρκειας για την αντιμετώπιση δαπανών πρώτης εγκατάστασης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τους φακέλους μέχρι 21 Ιούλη και μετά μέχρι τις επικείμενες εκλογές θα τους υποβάλουν συνεχώς το... ενδιαφέρον τους, βουλευτές, πολιτευτές και κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ.

Το δυστύχημα όμως για τους νέους αγρότες είναι ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς - ως προεδρεύοντες της ΕΕ - υποθήκευσαν το μέλλον τους στις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα, προωθώντας την ψήφιση της χειρότερης αναθεώρησης της ΚΑΠ. Μιας αναθεώρησης που θα αποδειχτεί ακόμα πιο ολέθρια για βασικά ελληνικά προϊόντα όπως το βαμβάκι, ο καπνός και το λάδι. Μιας αναθεώρησης που θα εμποδίζει περαιτέρω την ελεύθερη είσοδο νέων αγροτών στη γεωργία και οι νέες εισοδηματικές επιδοτήσεις - δικαιώματα γεωργού θα πρέπει να αγοράζονται αδρά ή να δίνονται με το σταγονόμετρο από τους εκάστοτε κυβερνώντες, δηλαδή πάλι θα πέφτουν υποσχέσεις και ρουσφέτια και ψηφοθηρικές επιδιώξεις.

Εκτός αυτών αξίζει να σημειωθεί άλλο ένα στοιχείο που αποκαλύπτει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους νέους αγρότες: Από τη μία καλούνται από τον ίδιο τον Γ. Δρυ να υποβάλουν αιτήσεις για επιδότηση επιτοκίου για δάνεια αντιμετώπισης δαπανών πρώτης εγκατάστασης και από την άλλη ο ίδιος ο υπουργός και οι πολιτικοί υφιστάμενοί του αποφάσισαν να μειωθούν τα κονδύλια για το μέτρο αυτό κατά 20.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ