Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Την απαγόρευση χορήγησης βίζας σε χώρες της ΕΕ στη σύζυγο και το γιο του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς, αποφάσισε χτες συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Δίχως άλλο, πρόκειται για απόφαση που προωθεί την «ενοχοποίηση» και «ποινικοποίηση» αθώων που σχετίζονται εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με κατηγορούμενους από το ειδικό δικαστήριο του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία...

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.- Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ συμμετείχαν χτες σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στις διατάξεις νομοσχεδίου περί εθνικής ασφαλείας.

ΓΕΝΕΥΗ.- Επιφυλάξεις για τις συνθήκες καταδίκης δύο Ευρωπαίων δημοσιογράφων και του Αμερικανού διερμηνέα τους σε 15 χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο του Λάος εξέφρασε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΑΓΚΥΡΑ.- Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αχμέτ Ν. Σεζέρ, υπέγραψε χτες κυβερνητική απόφαση για την κατά τρεις μήνες μείωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη χώρα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- Στο Ιράν θα μεταβεί στις 9 Ιουλίου ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού, στο πλαίσιο πιέσεων που δέχεται η Τεχεράνη για να αποδεχτεί επιθεωρητές στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

ΣΕΟΥΛ.- Αναστέλλουν προσωρινά την απεργία τους οι Νοτιοκορεάτες σιδηροδρομικοί, που κινητοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, αντιδρώντας στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ