Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο πλευρό του λαού της Κούβας

Στο πλευρό του λαού της Κούβας τάσσεται η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο οικονομικός αποκλεισμός της και να αφεθεί ο λαός της να ακολουθήσει ελεύθερος το δρόμο που αυτός έχει διαλέξει.

Στο ψήφισμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσής της, η ΟΒΣΑ τονίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την ωμή και χωρίς προσχήματα ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας και την ελληνική συμμετοχή. Με πρωταγωνιστή - εκτελεστή την Ελληνική Προεδρία, η ΕΕ ανέλαβε να προωθήσει την απροκάλυπτη αντι - Κουβανική επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «με πρόσχημα την πολυχρησιμοποιημένη μέθοδο περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών", η επέμβαση αυτή γίνεται για να στρωθεί ο δρόμος για στρατιωτική επέμβαση». Και συνεχίζει η ΟΒΣΑ: «Οι επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχουν μνήμη και δεν ξεχνούν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε πολλές άλλες γεωστρατηγικής σημασίας περιοχές και κράτη - "παρίες", όπως ξεδιάντροπα τα χαρακτήρισε ο σφαγέας του Γιουγκοσλαβικού λαού, Σολάνα».

Τέλος, τονίζει ότι «είναι προκλητικό, αυτοί που καταστρέφουν τις παραγωγικές δυνάμεις και κύρια τον άνθρωπο», αυτοί «που επαναχαράζουν τα σύνορα με το αίμα των λαών» να παρουσιάζονται σαν υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ