Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα γίνει... ανασχηματισμός;

«

Ωδινεν όρος και έτεκεν... Μπίστη και Κοντογιαννόπουλο»! Τα «τσικό» των «κεντρο-αριστερο-δέξιων» σεναρίων επί σκηνής! Αν αυτές δεν είναι «μεγαλειώδεις πρωθυπουργικές κινήσεις», τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους... Βέβαια, υπάρχει και η απώλεια της κυρίας Κούρκουλα, που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου ότι βρέθηκε εκτός κυβέρνησης. Αλλά ήρθε ο Κίμων και - συνεπώς - «υπάρχει ελπίς»!

Κατά τα λοιπά, στη θέση του Χριστοδουλάκη ετοποθετήθη ο... Χριστοδουλάκης, στη θέση του Ακη ο... Ακης, στη θέση του Γιωργάκη ο... Γιωργάκης και στη θέση του Γιάννου ο... Γιάννος! Κινήσεις «ματ», δηλαδή, όχι παίξε - γέλασε!

***

Αυτή τη φορά ο «Μανωλιός» δεν άλλαξε καν τα «ρούχα» του... Αλλά υπάρχει εξήγηση. Η κυβέρνηση, κατά δήλωση του Χρ. Πρωτόπαππα - που ετοποθετήθη στη θέση του... Χρ. Πρωτόπαππα - δεν μπορεί να χάσει καιρό με αλλαγές σε πρόσωπα, αντίθετα με τα ίδια πρόσωπα, που είναι πια «έμπειρα» και «ζυμωμένα» στον αγώνα για «κοινωνικό δίκαιο» και «σοσιαλισμό», πρέπει να συνεχίσει και να επιταχύνει την εφαρμογή της πολιτικής της. Την ίδια πολιτική, δηλαδή!

Φυσικά, ακόμα και αν τελικά άλλαζαν τα πρόσωπα, το αποτέλεσμα - πάλι - μηδέν εις το πηλίκον θα ήταν. Αλλά, όσο και να πεις, αυτό το... «ανεμογκάστρι» που βαφτίστηκε ανασχηματισμός, υποδηλώνει σημειολογικά ότι η κυβέρνηση και ο επικεφαλής της έχουν την κοινωνία γραμμένη στο... Εκτελεστικό τους.

***

Η κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - και σε κάθε κόμμα - είναι πάντα αντανάκλαση της πολιτικής που ακολουθεί. Εάν ο λαός ήταν ικανοποιημένος από την κυβερνητική πολιτική, θα υπήρχε έδαφος για εσωκομματική κρίση; Και πώς απαντά σε αυτή την κρίση (κρίση γέννημα της αντιλαϊκής πολιτικής) ο κ. Σημίτης; Δηλώνοντας ότι τα ίδια πρόσωπα θα εφαρμόσουν την ίδια πολιτική και τοποθετώντας τον φίλο του κ. Μίλερ, τον κ. Χρυσοχοΐδη, γραμματέα του ΠΑΣΟΚ!

Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία είναι σαφές. Συνεπώς, είναι πια υπερώριμες οι συνθήκες, τα λαϊκά στρώματα που παγιδεύτηκαν τόσα χρόνια σε αυτό το κόμμα, αλλά το βλέπουν να «τσακώνεται» με τη ΝΔ για το ποιος είναι «περισσότερο με τους Αμερικάνους» και το ποιος είναι «περισσότερο με τους βιομηχάνους», να πάρουν τις αποφάσεις τους...


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ