Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτοφανείς ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Σ' ένα βήμα ανάδειξης και καταγγελίας των αντιδημοκρατικών δεσμών, που χαλκεύονται στην ΕΕ, και, ακόμη περισσότερο, των απαράδεκτων και πρωτοφανών διώξεων, που υφίστανται τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ιδιαίτερα των χωρών της πρόσφατης διεύρυνσης, μετατράπηκε η χτεσινή ημερίδα, την οποία διοργάνωσε το ΚΚΕ και είχε θέμα «Με τους κομμουνιστές, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην ΕΕ».

Τις εργασίες της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και χρήσιμης, όσο και, ακόμη περισσότερο, αποκαλυπτικής ημερίδας άνοιξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ πήραν το λόγο και εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων από την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Βοημία-Μοραβία.

Στην πράξη και παρά τα μεγάλα λόγια, οι μόνες ελευθερίες που εφαρμόζονται είναι αυτές των κεφαλαιοκρατών και το «κοινοτικό κεκτημένο» λειτουργεί μόνον όταν στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και στις κατακτήσεις τους, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, και κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν σ' αυτό το ζήτημα. «Δεν μπορεί να επικυρωθεί η διεύρυνση, όταν σ' αυτές τις χώρες υπάρχουν πολιτικοί περιορισμοί απέναντι σ' οποιοδήποτε κόμμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απέναντι στα Κομμουνιστικά Κόμματα», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ