Κυριακή 13 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΒΟΥΖΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...

(ετοιμάζουν στο Λαύριο)

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ στην εφημερίδα μας για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στη Λαυρεωτική η μεθόδευση να εγκατασταθούν στο λιμάνι του Λαυρίου μεγάλες πετρελαιοδεξαμενές. Είναι ολοφάνερο πως το λιμάνι, αλλά κι η ευρύτερη περιοχή, αν τελικά ο σχεδιασμός περάσει, θα γίνει μια νέα Ελευσίνα κι ένα νέο Πέραμα.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ το προειδοποιητικό μήνυμα της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής, για τις βαρύτατες, τις καταστροφικές επιπτώσεις, που θα έχει η εγκατάσταση στο περιβάλλον, στην οικονομία, καθώς και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ θα έπρεπε τα παθήματα κάποτε να γίνονται μαθήματα κι όσα έχουν γίνει με τα πετρέλαια κι όλα τα συναφή στην Ελευσίνα και στο Πέρασμα να αποτελούσαν λόγο, που με κανέναν τρόπο δε θα επέτρεπε να «φωλιάσουν» τις πετρελαιοδεξαμενές στο λιμάνι. Αλλωστε, όπως τονίζεται και στη διαμαρτυρία, οι πραγματικές ανάγκες του λιμανιού δε δικαιολογούν την εγκατάστασή τους.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Λιμένος Λαυρίου όλα τα παραπάνω τ' αγνοεί και με κάθε τρόπο προωθεί τα σχέδια, που οι επιπτώσεις τους θα 'ναι βαρύτατες, όχι μόνο για το Λαύριο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Είναι βέβαιο πως η θανάσιμα τραυματισμένη Αττική θα δεχτεί ένα ακόμη πλήγμα, αυτή τη φορά στην ανατολική πλευρά της.

ΕΧΟΥΝ, φυσικά, τους λόγους τους αυτοί, που με τέτοια εμμονή δεν ακούνε τίποτε, δε βλέπουν τίποτε και αν, βέβαια, οι μεθοδεύσεις, τελικά, προχωρήσουν οι καταστροφές στο περιβάλλον θα είναι μεγάλες.

ΕΙΝΑΙ σημαντική η επισήμανση στη διαμαρτυρία πως η «εμμονή» για την εγκατάσταση των πετρελαιοδεξαμενών υπηρετεί «αλλότριους» σκοπούς. Και κυρίως την εμπορία και διακίνηση πετρελαιοειδών από τους επιχειρηματίες στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή.

Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ και οι κάτοικοί της γνωρίζουν πολύ καλά ποιες θα 'ναι οι συνέπειες, για τη ζωή τους, αν δεν τους φράξουν οριστικά το δρόμο να εγκαταστήσουν τις πετρελαιοδεξαμενές. Είναι τρία σχεδόν χρόνια, που η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής αντιπαλεύει αποφασιστικά τους «πετρελαιάδες» αυτούς, που επιζητούν με κάθε τρόπο να στήσουν πίστα εξόρμησης στο Λαύριο, αδιαφορώντας για όλα. Ενα μόνο τους ενδιαφέρει: Το κεμέρι τους. Ενας είναι ο δρόμος, ο οποίος μπορεί να σταματήσει τους «επιδρομείς». Είναι ο αγώνας των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Αυτός δε θ' αφήσει να 'χουμε αύριο ακόμη μια χαβούζα πετρελαίου στο Λαύριο...


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ