Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παιδιά σε τιμή ευκαιρίας!

Οι σύγχρονοι «Αθλιοι» του 21ου αιώνα ζουν και στην Ινδία. Είναι φτωχοί γονείς, που κατοικούν στο κρατίδιο Αντρά Πραντές, στο νότο της χώρας, το οποίο πλήττεται από ξηρασία και για να ζήσουν πωλούν τα παιδιά τους σε τιμή ευκαιρίας!

Μια από αυτές τις μητέρες, εξαναγκάστηκε να πουλήσει το παιδί της. Ο γιος της Ράντα, πουλήθηκε σε ηλικία 18 μηνών, για να πληρωθούν τα νοσήλιά του. Η μάνα δήλωσε στην εφημερίδα Τάιμς της Ινδίας, ότι θα έκανε τα πάντα για να ξαναβρεί το γιο της, πλην ματαίως, και παρά τις συστηματικές αστυνομικές έρευνες.

Λέγεται ότι το 18μηνο αγόρι πουλήθηκε για 6.000 ρουπίες, δηλαδή κάτι περισσότερο από 130 δολάρια ΗΠΑ. Η μεσίτρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ονόματι Απαλα Σουάμι, παραμένει άφαντη.

Στο κρατίδιο οι θάνατοι από θερμοπληξία πλησιάζουν τον τελευταίο μήνα τους 1.500. Οι φτωχοί αγρότες της περιοχής γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από σπείρες κακοποιών, που τους προσεγγίζουν και παρέχοντάς τους μεγάλα, σε σύγκριση με το βιοτικό επίπεδό τους, ποσά, ...αγοράζουν τα παιδιά τους, τα οποία «πουλούν» σε πλούσιες άτεκνες οικογένειες μεγάλων πόλεων της Ινδίας, φυσικά, σε πολύ υψηλότερες τιμές...

Ομορφος κόσμος, «παγκοσμιοποιημένα» πλασμένος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ