Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αύριο για τον εκλογικό νόμο

Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή, όπου και αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι θέσεις του πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο. Στο μεταξύ χτες οι δικομματικές «αντεγκλήσεις» συνεχίστηκαν, με την κυβέρνηση να επανέρχεται στις δηλώσεις Μητσοτάκη περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι το ΠΑΣΟΚ παρά την άρνηση των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο θα προχωρήσει.

Συγκεκριμένα ο Χρ. Πρωτόπαππας αν και είπε ότι «είναι, πράγματι, θετικό ότι σήμερα σειρά στελεχών της ΝΔ, με δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικές εκπομπές, προσπαθούσαν να κλείσουν αυτή τη συζήτηση» (για τις δηλώσεις Μητσοτάκη) εντούτοις, καλλιεργώντας κλίμα καταδίκης των... «Ιουλιανών», συνέχισε λέγοντας «καλούμε τη ΝΔ να βγει το κόμμα ευθέως και να αποδοκιμάσει αυτού του τύπου τις απόψεις». Σχολιάζοντας δε τη θέση του Κ. Καραμανλή είπε ότι επρόκειτο για «μη απάντηση». Επέκρινε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ για τις δηλώσεις του σχετικά με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο, ο Χρ. Πρωτόπαππας αναφέρθηκε στην άρνηση της ΝΔ, λέγοντας «εμείς, παρ' όλα αυτά, θα επιμείνουμε», για να προσθέσει ότι «όλοι οι εκλογικοί νόμοι έχουν ψηφιστεί χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Τέλος, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση των χρηματιστηριακών συναλλαγών των βουλευτών και κάλεσε τη ΝΔ να ανοίξει τους κωδικούς των βουλευτών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ