Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ... «Την παραίτηση του Κ. Στεφανόπουλου ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, και οι μνήμες όλων στράφηκαν 38 χρόνια πίσω στα Ιουλιανά και την Αποστασία. Η πρόκληση Μητσοτάκη, αλλά και οι πολύ διακριτικές αποστάσεις που κράτησε ο Κ. Καραμανλής προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία θεωρεί ότι η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πίεσης που ασκεί η Νέα Δημοκρατία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες "ως τη μόνη διέξοδο" στο δήθεν πολιτικό πρόβλημα της χώρας» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

ΚΛΙΜΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ: «Σύγχυση και αμηχανία στη Ν.Δ. προκάλεσε, για άλλη μια φορά, ο Κ. Μητσοτάκης, με την πρότασή του να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να προκληθούν πρόωρες εκλογές. Ο Κ. Καραμανλής πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρόταση αυτή ("δε θα υποδείξω εγώ στον κ. Στεφανόπουλο τι θα κάνει"), ενώ η κυβέρνηση καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι καλλιεργεί "κλίμα ανωμαλίας". Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της στον διάλογο για τον εκλογικό νόμο» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ! «Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα ανακοινώσει τις βασικές αρχές του νέου εκλογικού νόμου. Η κυβέρνηση αποσυνδέει τη σχεδιαζόμενη αλλαγή από μικροπολιτικά παιχνίδια και ανάλογες σκοπιμότητες και αναδεικνύει ως πραγματικό στόχο της τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, αφού ο εκλογικός νόμος θα έχει προοπτική 20 ετών, περιέχοντας διατάξεις που θα επισφραγίζουν το κλείσιμο της μεταπολιτευτικής περιόδου» («ΒΗΜΑ»).

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: «Διέξοδο στην οικονομία, στο άλλοτε ισχυρό χαρτί που τώρα φαντάζει ασθενές, αναζητεί η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να μεταβάλει τις συνθήκες και θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της δύσπιστης πια κοινής γνώμης. Ενθαρρημένη από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι αγορές στην τρίτη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, ρίχνει όλο το βάρος στον οικονομικό τομέα και αναδεικνύει τις ιδιωτικοποιήσεις σε κεντρική επιλογή της πολιτικής της, φιλοδοξώντας να εισπράξει συνολικά 3 δισ. ευρώ εντός του 2003 και να στηρίξει έτσι, τόσο τις χρηματιστηριακές προσδοκίες, όσο και τις προετοιμαζόμενες προεκλογικές παροχές». (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ