Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βάζει πλάτες στους καταπατητές της Ροδόπολης!

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής εξακολουθεί να κρατά σε ισχύ μια εσφαλμένη τουλάχιστον απόφαση (την 59/03), με την οποία δίνει τη δυνατότητα στο Πολεοδομικό Γραφείο Καπανδριτίου να αποποιηθεί των ευθυνών του και να εκδίδει οικοδομικές άδειες σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές και συγκεκριμένα στα ανοιχτά οικοδομικά τετράγωνα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Νέα Αιολίς» στο Διόνυσο - Ροδόπολη, τα οποία μάλιστα δεν ανήκουν καν στην ιδιοκτησία του συνεταιρισμού, ευνοώντας τους καταπατητές!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν:

  • Το με αριθμό 6223.99.5/18-4-03 συμπληρωματικό πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με το οποίο οι οικοδομικές άδειες που εκδίδονται για τις περιοχές αυτές είναι παράνομες.
  • Η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Σ. Καμπέλη της 15ης Μάη 2003, που ζητάει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στις περιοχές αυτές μέχρι να διευκρινιστούν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή τους.
  • Η εγκύκλιος 15 της 26ης Μάη του 2003 που εξέδωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, η οποία, επικαλούμενη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφέρει ότι για την έκδοση των οικοδομικών αδειών στις προαναφερόμενες περιοχές απαιτείται η έγκριση του Δασαρχείου.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος, παίζοντας το παιχνίδι των καταπατητών, ακόμη και μετά την αίτηση που υπέβαλαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της ΝΑΣ Αν. Αττικής Γ. Πάντζας, Ν. Στεφανίδης και Ιπ. Κοκκινόπουλος, συζήτηση εκ νέου του θέματος της οικοδόμησης των φερομένων ως ανοιχτών τετραγώνων του συνεταιρισμού. Οπως τονίζουν οι τρεις σύμβουλοι της ΝΑΣ, η νέα απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα πρέπει να βασίζεται στα νέα δεδομένα, στους νόμους και τη νομολογία του κράτους και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επίσης προτείνουν, για λόγους νομικής πληρότητας, την εισήγηση στο θέμα να τη συντάξει η αρμόδια νομική υπηρεσία της νομαρχίας, κάτι που δεν έγινε στην προηγούμενη παράτυπη και αυθαίρετη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ