Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Η κυβέρνηση... πανηγυρίζει για τις καθυστερήσεις!

Η κυβέρνηση πιστή στις «μαυρογιαλούρειες» υποθήκες δε διστάζει να οργανώσει προεκλογικού τύπου φιέστες και περιοδείες ακόμη και για έργα που η κατασκευή τους κινείται με ταχύτητες μικρότερες και από αυτή της χελώνας...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την άποψη αυτή, η χτεσινή περιοδεία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου στα έργα Βιολογικού Καθαρισμού της Ψυττάλειας. Ενα έργο, που ενώ έχουν περάσει 20 περίπου χρόνια από τότε (1984) που ξεκίνησε η κατασκευή του, ακόμη τουλάχιστον οι εγκαταστάσεις του δευτεροβάθμιου καθαρισμού δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρότι στοίχισαν ο «κούκος αηδόνι»!

Χτες, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι ο δευτεροβάθμιος καθαρισμός - για τριτοβάθμιο ούτε που το συζητά η κυβέρνηση - που θα μειώνει τη ρύπανση του Σαρωνικού από τα λύματα έως 95%, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2003 και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία. Σημειώνεται ότι το κόστος του δευτεροβάθμιου καθαρισμού ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ (70 δισ. δρχ.), ενώ ο πρωτοβάθμιος που ολοκληρώθηκε το 1994 στοίχισε άλλα 35 δισ. δρχ., ενώ η λειτουργία του έχει ανατεθεί σε ιδιώτες, παρότι υπήρχε πρόβλεψη να εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ.

Η υπουργός σε δηλώσεις της υποσχέθηκε ότι μέσα στο 2003 θα ξεκινήσει η κατασκευή δύο ακόμη παρόμοιων έργων που χρονίζουν στην Αττική: Ο βιολογικός καθαρισμός του Θριασίου (προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ) και ο βιολογικός καθαρισμός των Μεσογείων (προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ