Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Λάρισας, έθεσε ενώπιον του υπουργού Γεωργίας, Γ. Δρυ, αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή του Κόμματος Γ. Πατάκη.

Η ΕΟΑΣ κάλεσε τον υπουργό Γεωργίας να πάρει άμεσα μέτρα για το καθεστώς αισχροκέρδειας που επιβάλλουν οι μεγαλέμποροι στους κερασοπαραγωγούς, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγιάς, απειλώντας άμεσα την οικονομική επιβίωσή τους. Οι έμποροι, εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην περιοχή, η οποία κατέστρεψε μεγάλες ποσότητες προϊόντος, προσφέρουν τιμές, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα συλλογής των παραγωγών. Αντίστοιχα, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι καρπουζοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι πωλούν τα προϊόντα τους στην εξευτελιστική τιμή των 5 και 6 λεπτών το κιλό, όταν τα καρπούζια φτάνουν στον καταναλωτή σε σχεδόν δεκαπλάσιες τιμές. Επίσης, η αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣ κάλεσε τον υπουργό να προωθήσει άμεσα τη χορήγηση αποζημιώσεων στους καλλιεργητές δημητριακών και ψυχανθών, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους, εξαιτίας του καύσωνα των αρχών του περασμένου Μάη, αλλά και των βαμβακοκαλλιεργητών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Οπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνάντησης από το υπουργείο Γεωργίας, δόθηκε εντολή στον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις χαλαζοπτώσεις του Μάη και του Ιούνη. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο Γ. Δρυς «ανέθεσε σε συνεργάτη του να παρακολουθήσει, με στόχο την επίσπευση, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αναφέρονται σε μέτρα ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών», όπως εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης για τα χαλαζοφόρα σύννεφα κ.ά. στην περιοχή της Αγιάς, χωρίς όμως να θέτει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα επίτευξης του έργου. Επιπλέον, την παραμικρή δέσμευση δεν ανέλαβε ο υπουργός για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών από τις κερδοσκοπικές διαθέσεις των εμπόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ