Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο απίστευτος ισχυρισμός της κυβέρνησης πως παραχώρησε το ελληνικό έδαφος στο ΝΑΤΟ μετά από «σύμφωνη» γνώμη της Γιουγκοσλαβίας (!) αποτέλεσε «πρώτη είδηση» τα προηγούμενα 24ωρα. Οχι, τυχαία. Αυτό το αδιανόητο από άποψη διπλωματικής πρακτικής ψέμα στόχευε στο να λειτουργήσει ως... αντιπερισπασμός έναντι της λαϊκής συνείδησης. Η κυβέρνηση πίστεψε ότι, παραποιώντας τόσο βάναυσα την αλήθεια, θα «θόλωνε τα νερά». Νόμισε πως ο ελληνικός λαός θα πίστευε το «παραμύθι».

Η κυβέρνηση απέτυχε. Οχι μόνο ο ελληνικός λαός «υποδέχτηκε» τους δολοφόνους όπως τους αξίζει - και θα συνεχίσει - αλλά αποκαλύφτηκε πλήρως και η αθλιότητά της. Αλλωστε θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση θα συνέδεε τη σύμπραξή της στο δεύτερο γύρο της ΝΑΤΟικής θηριωδίας με ένα ακόμα «μακροβούτι» στο πέλαγος του ραγιαδισμού και της στρεψοδικίας.

Αυτές τις κυβερνητικές «επιδόσεις» καταγράφει σήμερα ο «Ρ». Τις καταγράφει βήμα προς βήμα. Οχι γιατί προκαλούν κάποια έκπληξη. Αλλά γιατί μερικές φορές πρέπει να τεθεί το ψέμα δίπλα - δίπλα με την αλήθεια, ώστε να γίνεται απολύτως εύληπτο ποιοι μας κυβερνούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ