Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Δύο βόμβες εξερράγησαν σε ξενοδοχεία στα θέρετρα Αλικάντε και Μπενιντόρμ στην ανατολική Ισπανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά άνθρωποι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ισπανικής αστυνομίας, που θεωρούν ότι πρόκειται για επιθέσεις της βασκικής αυτονομιστικής ΕΤΑ.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.- Στη δεύτερη εβδομάδα της απεργίας τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της Βραζιλίας. Περίπου 450.000 εργαζόμενοι, οι μισοί εκ του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, απεργούν κατά του «μεταρρυθμιστικού» συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα.

ΤΖΑΜΟΥ.- Νέα επίθεση αυτονομιστών σε στρατιωτική βάση στο τμήμα του Κασμίρ που ανήκει διοικητικά στην Ινδία κόστισε τη ζωή εννέα στρατιωτών και του υποστράτηγου Χάρι Πρασάντ, επικεφαλής των ινδικών ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία. Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη δολοφονία επτά ινδουιστών προσκυνητών από επίθεση σε ναό.

ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ.- Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά κατέστρεψε «πάνω από εκατό» σπίτια και καταστήματα στο κέντρο της Τζαλαλαμπάντ στο Αφγανιστάν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινα θύματα.

ΠΑΡΙΣΙ.- Ενας άνδρας ανέλαβε χθες εξ ονόματος της οργάνωσης FLNC των αυτονομιστών της Κορσικής την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Νίκαια και μία στην Κορσική τις προηγούμενες ημέρες, που τραυμάτισαν 16 άτομα. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί διαμήνυσε ότι «θα καταδιώξουμε και θα τιμωρήσουμε τους δράστες» των επιθέσεων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενέκρινε χθες και τυπικά την ανάπτυξη της δύναμης επέμβασης 2.000 ανδρών στα Νησιά του Σολομώντα. Ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ ισχυρίστηκε ότι η επέμβαση δεν αντανακλά κάποια «ύστερη αποικιοκρατική διάθεση» της Αυστραλίας. Πράγμα που μένει να αποδειχθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ