Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Φιέστα εξωραϊσμού των αντιλαϊκών επιλογών

Ανακοίνωση του ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, σχετικά με το Φεστιβάλ της Ενωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών

Με ηχηρά ονόματα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας, ξεκίνησε προχτές και ολοκληρώνεται στις 29 Ιούλη στα Καμένα Βούρλα το Παγκόσμιο Φεστιβάλ της IUSY (Διεθνή Ενωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών), με διοργανώτρια τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και με σύνθημα «Δράση για την ειρήνη». «Μια φιέστα, που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό, πατώντας πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Και καλεί τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στη διαχείριση του συστήματος, που θέλουν να περάσουν μ' αυτές τις εκδηλώσεις.

«Με πολλά πυροτεχνήματα, με ανέξοδες ομιλίες και κάποιες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, αμφιλεγόμενης προσφοράς, σαν γλάστρες για τη διακόσμηση των εκδηλώσεων, προσπαθούν να εξωραΐσουν την πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας, που γεννά πολέμους, ανεργία, φτώχεια σε ολόκληρο τον κόσμο», σχολιάζει το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ. «Η ΚΝΕ εκτιμά ότι σ' αυτήν την πολυδάπανη εκδήλωση δε θα προβληθούν θέσεις για το ζήτημα της ανεργίας που πλήττει κυρίως τις νέες ηλικίες σε ολόκληρο τον κόσμο, το ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και οι συνέπειές τους στην αγορά εργασίας και την παιδεία των νέων που υποβαθμίζεται, το ζήτημα της μάστιγας των ναρκωτικών που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κατηγορηματικό τρόπο και την ομόθυμη λογική καταδίκης όλων των ναρκωτικών ουσιών, το ζήτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων με το πρόσχημα της δήθεν καταπολέμησης της τρομοκρατίας, τα δημοκρατικά δικαιώματα των νέων, που οι θεσμοί της Ευρωαστυνομίας, του Ευρωστρατού και η Συνθήκη Σένγκεν πλήττουν βάναυσα, την εμπορευματοποίηση των πάντων, που γενικεύεται και περιλαμβάνει ακόμη και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους της περιοχής, καλώντας τους να κατανοήσουν ότι το θεματολόγιο των εκδηλώσεων στα Καμένα Βούρλα «αποκαλύπτει το πώς οι σοσιαλδημοκράτες θέλουν τη νεολαία... Υποταγμένη, άβουλη, άκριτο χειροκροτητή των αντιλαϊκών επιλογών τους, χωρίς διάθεση σύγκρουσης για το μέλλον χωρίς οράματα που να συγκρούονται με τα συμφέροντά τους». Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να παλέψουν για τα δικά τους προβλήματα. «Να δυναμώσουν το διεκδικητικό περιεχόμενο του νεολαιίστικου κινήματος στην προοπτική των πραγματικών αλλαγών της κοινωνίας μας, που θα πραγματωθεί με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δηλαδή το σοσιαλισμό, που είναι το φωτεινό μέλλον της νεολαίας και της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ