Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα Στεφανόπουλου - Μητσοτάκη

Η «προαιώνια» διαμάχη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ έριξε τη σκιά της στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 29η επέτειο από τη μεταπολίτευση, όπου παραβρέθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Η αναφορά που έκανε στη δήλωσή του ο Κ. Στεφανόπουλος ότι «ο καθένας πρέπει να σκέπτεται τι λέει και τι πράττει και να αποφεύγει ό,τι βλάπτει τη Δημοκρατία», ερμηνεύτηκε ως απάντηση στην πρόσφατη «διαπίστωση» του Κ. Μητσοτάκη ότι ένας από τους τρόπους για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η επέτειος έχει αποκτήσει μια χροιά κοσμικότητας, που είναι ασυμβίβαστη με το νόημά της και προσέθεσε ότι διαφωνεί με τις απόψεις που θέλουν τη γιορτή να καταργηθεί. Εχει εξελιχθεί, είπε ο κ. Στεφανόπουλος, σε γιορτή της Δημοκρατίας και μας υπενθυμίζει, εκτός από το 1974, την ανάγκη στήριξης των σπουδαίων ιδεών της Δημοκρατίας, που είναι η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη. Αμεση ήταν η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρευρισκόταν στην εκδήλωση. «Ολοι μιλάμε για δημοκρατία, αλλά δεν ξέρω αν πράττουμε ό,τι πρέπει», ήταν το πρώτο σχόλιό του. Αργότερα όμως επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση, δηλώνοντας πως συμφωνεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ