Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Τίμησαν τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα

Την 29η επέτειο από τη μεταπολίτευση τίμησε χτες το Κοινοβούλιο με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα. Παράλληλα, έγιναν και οι καθιερωμένες αναφορές από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Η καλύτερη τιμή στους αγωνιστές κατά της δικτατορίας, κατά την άποψη του ΚΚΕ, είναι η ένταση της προσπάθειας για τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου που θα κατακτήσει τη λαϊκή εξουσία, που είναι η ουσιαστική δημοκρατία για την εργατική τάξη και το λαό», δήλωσε εκπροσωπώντας το ΚΚΕ ο βουλευτής Δημήτρης Τσιόγκας. Τόνισε ότι «τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ανατροπή της αμερικανοΝΑΤΟικής φασιστικής δικτατορίας», σημειώνοντας πως «ο αγώνας του κυπριακού λαού για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς ξένες βάσεις, μέλος του ΟΗΕ είναι και δικό μας αγώνας». Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «πιστεύουμε πως ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε βάρος των λαών και των κρατών, των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών».

«Μόνο όταν η Κύπρος απαλλαγεί από την τουρκική στρατιωτική κατοχή και θα επανενωθεί το μαρτυρικό Νησί της Αφροδίτης αυτή η επέτειος θα είναι για ολόκληρο τον ελληνικό λαό πραγματική γιορτή της δημοκρατίας», επισήμανε στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Κώστας Σκανδαλίδης... επικαιροποίησε με τον δικό του τρόπο την επέτειο, σημειώνοντας ότι «η ιστορική αποτίμηση της εποχής Σημίτη ίσως δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί τόσο γρήγορα», ενώ σχολιάζοντας τη διεθνή κατάσταση σημείωσε πως «οι ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και των γεγονότων που επακολούθησαν έθεσαν επί τάπητος τα νέα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

«Η 24η Ιουλίου είναι ο θεμέλιος λίθος του εποικοδομήματος της μεταπολεμικής δημοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Παπαληγούρας. Στο Κυπριακό αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη, υποστηρίζοντας ότι «με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ