Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μακριά από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Μπούχτισε πια ο κοσμάκης. Τόσα χρόνια φορτώνονται στις πλάτες του το ένα μετά το άλλο τα προβλήματα. Που βαραίνουν ακόμα περισσότερο όταν ο εργάτης, ο αγρότης, ο άνεργος αντιπαραθέτει τη δική του δεινή κατάσταση με την απίστευτη συσσώρευση πλούτου και προνομίων σε μια χούφτα πλουτοκρατών. Κουράστηκε ο κόσμος, απογοητεύτηκε, αγανάκτησε. Μπορεί κανείς εύκολα να αφουγκραστεί τον υπόκωφο θόρυβο αυτής της οργής, όταν δεν ξεσπά ανοιχτά με κάθε ευκαιρία. Και είναι φυσικό να στρέφεται πρώτα και κύρια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή κρατά τα ηνία της διακυβέρνησης χρόνια τώρα, αυτή στη συνείδηση του κόσμου ταυτίζεται με τον υπαίτιο, αυτή πρέπει να τιμωρηθεί.

Εδώ ακριβώς όμως ελλοχεύει ένας τεράστιος κίνδυνος, μια μεγάλη παγίδα για το λαό. Αν το μοναδικό κριτήριο της ψήφου στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση γίνει η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ και των προσώπων που απαρτίζουν την ηγεσία του και την κυβέρνηση, τότε είναι πολύ πιθανό η κάλπη ν' αναδείξει ενισχυμένη τη ΝΔ. Σ' αυτή την περίπτωση η αλλαγή φρουράς θα αφορά στα πρόσωπα αποκλειστικά και μόνο και όχι στην εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική, αφού είναι δεδομένο πως η ΝΔ θα τη συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση. Σαφώς και στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί. Αλλά όχι σε όφελος της ΝΔ. Αλλιώς θα βγει από τη μέση μόνο το κυβερνών σήμερα κόμμα αλλά όχι η πολιτική που αυτό ασκεί. Κι ο λαός αν το επιτρέψει αυτό με την ψήφο του, θα έχει τιμωρήσει μεν το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και την πολιτική του και η ψήφος του θα ερμηνευτεί ως συγκατάθεση, ως «πράσινο φως» για τη συνέχισή της.

Ας σκεφτεί ο καθένας από τώρα, ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται σήμερα σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη από κόμματα είτε της παραδοσιακής Δεξιάς είτε της σοσιαλδημοκρατίας. Και ούτε η απώλεια της διακυβέρνησης ούτε καν η απώλεια μεγάλου τμήματος της βάσης αυτών των κομμάτων, στάθηκαν ικανά για να τα ωθήσουν στην αλλαγή ρότας. Γιατί; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι αυτή ακριβώς την πολιτική έχει ανάγκη η πλουτοκρατία και το σύστημά της και αυτούς - και όχι το λαό - υπηρετούν στη χώρα μας και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το μήνυμα της λαϊκής παρέμβασης και της ψήφου πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να είναι μήνυμα εναντίωσης σ' αυτή την πολιτική και όχι καταδίκης του ενός διαχειριστή της σε όφελος κάποιου άλλου. Και δε χρειάζεται βέβαια να αποδείξουμε ότι η ΝΔ δε διαφοροποιείται στην ουσία των πολιτικών που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ. Απεναντίας με κάθε αφορμή διεκδικεί την πατρότητά τους, διακηρύττει πως το δικό της πρόγραμμα εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ.

Στην κάλπη ας φτάσουμε όλοι έχοντας προβληματιστεί σοβαρά για το χτες, το σήμερα και το αύριο. Με την ψήφο μας μπορούμε ν' ανοίξουμε μια ελπιδοφόρα προοπτική. Ενισχύοντας το ΚΚΕ. Μόνο έτσι τιμωρούνται πραγματικά οι υπεύθυνοι, μόνο έτσι η οργή πιάνει τόπο. Για να δρομολογηθούν επιτέλους θετικές για το λαό εξελίξεις. Κόκκινη ψήφο στο μαύρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που σκιάζει το παρόν και το μέλλον των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ