Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι μπορούν να μας πουν;

Ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για τις επισκέψεις στην περιοχή των υπουργών Εξωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ

«Στις συνεχιζόμενες δημαγωγικού χαρακτήρα επισκέψεις των στελεχών της κυβέρνησης, που αποσκοπούν στην αναστροφή του κλίματος δυσφορίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στη Φθιώτιδα, έρχονται να προστεθούν και οι εμφανίσεις του Γ. Παπανδρέου και της Β. Παπανδρέου στην πόλη της Λαμίας, όπου σε σύσκεψη φορέων συζήτησαν δήθεν τα προβλήματα της περιοχής και υποσχέθηκαν λύσεις». Τα παραπάνω τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει:

«Αλλη μια φιέστα για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Αλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης του φθιωτικού λαού, στα πλαίσια της μακράς και έντονης προεκλογικής περιόδου που ήδη εξελίσσεται στα γεμάτα...

- Διερωτάται κανείς... τι θα μπορούσε να πει ο υπουργός Εξωτερικών όταν η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής απέναντι στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές έφερε πολλές φορές την κυβερνητική πολιτική κόντρα στη λαϊκή βούληση...

Οταν γινόταν ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και τελευταία στο Ιράκ...

Τι μπορεί να πει για το ξεπούλημα του κυπριακού ζητήματος και την υιοθέτηση όλων των εντολών του Διευθυντηρίου των μονοπωλίων...

- Διερωτάται κανείς τι θα μπορούσε να πει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ όταν τα αντιπλημμυρικά έργα του Σπερχειού είναι ακόμα σχέδια και το φονικό πέταλο του Μαλιακού σε εκκρεμότητα...

Τώρα θα μάθουν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν υπηρεσίες; Δεν προηγήθηκαν δεκάδες υπομνήματα των φορέων;

Φυσικά θα δημαγωγήσουν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου και θα ταυτίσουν την ανάπτυξη με την ίδρυση φυλακών και στρατοπέδων.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καταγγέλλει ως αποπροσανατολιστικές και δημαγωγικές τέτοιες φιέστες και απευθυνόμενη στους φορείς και στο λαό δηλώνει:

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ, που υιοθετεί την ίδια πολιτική, δεν μπορούν και δε θέλουν να λύσουν τα προβλήματα σε όφελος του λαού και του τόπου. Είναι προσανατολισμένοι στην υποστήριξη των συμφερόντων των μονοπωλίων και αυτό το δείχνουν με τη στάση τους στα μεγάλα προβλήματα του λαού (εργασιακά, Υγεία, Παιδεία). Το δείχνουν και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα τοπικά προβλήματα: Το πέταλο του Μαλιακού, την οικονομική δυσπραγία των δήμων και της νομαρχίας, τα αντιπλημμυρικά, τους απλήρωτους αγρότες των θεομηνιών κλπ.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Φθιώτιδας να μην παγιδευτεί από τέτοιου είδους φιέστες.

Σας καλεί να πάρετε την υπόθεση λύσης των προβλημάτων στα χέρια σας. Να καταδικάσετε τα κόμματα της εξουσίας που πότε το ένα και πότε το άλλο σας φορτώνουν βάσανα και εκμετάλλευση.

Να βάλετε στη γωνία αυτούς που θέλουν να διαχειριστούν τη σημερινή κατάσταση σε βάρος σας.

Σας καλούμε να δυναμώσετε τη στήριξη στο ΚΚΕ, που πάλεψε και θα παλεύει ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής που υιοθετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με ανοιχτή την προοπτική μιας πραγματικής αλλαγής, μέσα από τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου για μια Λαϊκή Εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυνικές ομολογίες κατόπιν εορτής (2006-07-11 00:00:00.0)
Με αφορμή την τραγωδία στο «πέταλο» του Μαλιακού (2004-10-13 00:00:00.0)
«Πέταλο» Μαλιακού: «Διεγράφη»! (2004-09-29 00:00:00.0)
Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ ζητούσε άμεση παρέμβαση (2004-09-28 00:00:00.0)
Φονικό το «πέταλο του Μαλιακού» (2004-01-14 00:00:00.0)
Ο θάνατος παραμονεύει... (2003-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ