Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για το «βαρύ και ανθυγιεινό» επάγγελμα του πυροσβέστη

Στο ρεπορτάζ του «Ρ» της Τετάρτης 30 Ιούλη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, γράφαμε ότι ο αρχηγός του Σώματος Π. Φούρλας, «απογοήτευσε τους συναδέλφους του, που περίμεναν - τουλάχιστον - να θιγεί το θέμα του χαρακτηρισμού του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού». Ο ίδιος επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, δηλώνοντας ότι άδικα του ασκούμε κριτική, γιατί αναφέρθηκε στο θέμα.

Ομως, σε ολόκληρη την ομιλία του (περίπου 1.200 λέξεις), το μόνο σχετικό που υπάρχει είναι, όταν κλείνοντας, είπε ότι η Πυροσβεστική κατέχει τη θέση τής πλέον αναγνωρισμένης από τον Ελληνα πολίτη δημόσιας υπηρεσίας, «μια θέση που νομίζω, ότι η σκληρή και συστηματική δουλιά, η επικίνδυνη και ανθυγιεινή δουλιά, η συνεχής επιστημονική αναζήτηση, αλλά πάνω από όλα, η αυτοθυσία και ο φόρος αίματος των συναδέλφων μας, μας πρόσφερε».

Σημειώνουμε, λοιπόν, την αναφορά του αρχηγού, ώστε να μην υπάρχει και η παραμικρή υποψία τυχόν αδικίας του. Θεωρούμε, πάντως, ότι δικαιολογημένα απογοητεύτηκαν οι αξιωματικοί και πυροσβέστες που παραβρέθηκαν στην τελετή υποδοχής του πρωθυπουργού, αφού περίμεναν μια ευθεία και ουσιαστική αναφορά του κ. Φούρλα στο πάγιο αίτημά τους, που διεκδικούν εδώ και χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ