Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Μίλερ δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ. στολές χημικού πολέμου...

Φοβού τους... πρέσβεις και δώρα φέροντας. Ειδικά αν πρόκειται για τον Τ. Μίλερ, που εκπροσωπεί στη χώρα μας την υπερατλαντική υπερδύναμη, το νόημα της αρχαίας ρήσης, έστω και διασκευασμένο, αποκτά επίκαιρη σημασία.

Με 36 στολές αντιμετώπισης χημικού πολέμου «κέρασε» χτες την ΕΛ.ΑΣ. ο Αμερικανός πρέσβης. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε στον παλιό ανατολικό αερολιμένα του Ελληνικού άσκηση «αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής». Το σενάριο της άσκησης ήταν ότι φάκελος με βιοχημική σκόνη ανοίχτηκε από προσωπικό το οποίο μολύνθηκε. Συνεργείο από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό παρενέβη, έτσι ώστε σε όσους προσβλήθηκαν να τους χορηγηθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθούν με ασφάλεια στα νοσοκομεία.

Στην άσκηση συμμετείχε ομάδα που έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση βιοχημικών απειλών. Εκπαιδεύτηκαν 34 άτομα από τις Ενοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. (Στη συνέχεια θα εκπαιδεύσουν άλλους συναδέλφους τους). Οι ασκήσεις και η εκπαίδευση πραγματοποιούνται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Την άσκηση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Π. Τσερτικίδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φ. Νασιάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ