Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ανέστειλαν την αποχή και στη Β. Ελλάδα

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν χτες το απόγευμα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων της Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια Γενικής τους Συνέλευσης που έγινε παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Χ. Καστανίδη. Η απόφαση αυτή είχε αποτέλεσμα από χτες το βράδυ να αρχίσει η τροφοδοσία με υγρά καύσιμα και στη Β. Ελλάδα, όπου οι ελλείψεις στην αγορά ήταν έντονες. Το πρωί άκαρπη είχε αποβεί η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ανάμεσα στον υπουργό και στους εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων «Φίλιππος» κι ενώ δεν υπήρχαν καθόλου πρατήρια στη Θεσσαλονίκη με έστω και μικρή ποσότητα βενζίνης.

Στη συνάντηση το Σωματείο Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων είχε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ της κυβέρνησης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων, που προβλέπει αύξηση του κομίστρου από την 1η του Γενάρη 2004. Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων της Β. Ελλάδας επέμεναν ότι η αύξηση στο κόμιστρο πρέπει να ισχύσει από την 1η του Σεπτέμβρη. Ο Χ. Καστανίδης, πάντως, σε ρόλο πυροσβέστη, προσπάθησε να δελεάσει τους εκπροσώπους του σωματείου ότι θα υπάρξει μια επιμέρους διαβούλευση για θέματα που αφορούν στο Σωματείο «Φίλιππος» την επόμενη βδομάδα, αφού βεβαίως πρώτα λύσουν την απεργία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστράτευσης, ο υπουργός απέφυγε να δώσει σαφή εξήγηση λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά άλλα μέσα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν συντονισμένα για να βρεθεί λύση στην τροφοδοσία της πόλης και της Β. Ελλάδας. Δεν είναι όμως του παρόντος να πω κάτι ειδικότερα».

Λίγο πριν την ανακοίνωση για αναστολή των κινητοποιήσεων το υπουργείο Ανάπτυξης είχε δώσει ήδη άδεια να κυκλοφορήσουν 100 ιδιόκτητα βυτιοφόρα εταιριών, προκειμένου να εφοδιάσουν την αγορά, ενώ με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, είχε προειδοποιήσει έμμεσα για ανάκληση των αδειών τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ