Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΚΡΟΥΠ 4»
Παρανομεί ανενόχλητα

Στο δρόμο  παραμένουν οι 150 απολυμένοι, ενώ χτες αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής του σωματείου

Στο δρόμο παραμένουν οι 150 παράνομα απολυμένοι από την εταιρία φύλαξης «Γκρουπ 4», καθώς η εταιρία «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της» τη δικαστική απόφαση - που εκδόθηκε μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων - με την οποία υποχρεωνόταν σε επαναπρόσληψή τους. Χτες θα εκδικαζόταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών η κύρια αγωγή του Σωματείου Εργαζομένων «Γκρουπ 4», όμως για προσχηματικούς λόγους αναβλήθηκε για το Φλεβάρη του 2001!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του σωματείου για τις παράνομες απολύσεις, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να εξεταστεί σαν μάρτυρας ο πρόεδρος του σωματείου Αλκης Λαμνάτος.

Το Γενάρη του 1999, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει οι απολυμένοι, το δικαστήριο είχε χαρακτηρίσει «παράνομο και εικονικό» το κλείσιμο της επιχείρησης και καλούσε την εταιρία να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι και να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι και την εκδίκαση της κύριας αγωγής. Η εταιρία ποτέ δεν την εφάρμοσε αυτή την απόφαση, χωρίς να έχει καμιά συνέπεια.

Να σημειώσουμε ότι οι 150 εργαζόμενοι της «Γκρουπ 4» απολύθηκαν τον Αύγουστο του 1998, μετά τις αλλαγές που έγιναν στην εταιρία. Ειδικότερα η μια εταιρία «έσπασε» σε τρεις επιχειρήσεις και με αυτό τον τρόπο από τους 450 εργαζόμενους που απασχολούσε συνολικά εμφάνισε να της «περισσεύουν» 150 και τους απέλυσε παράνομα, χωρίς να τηρήσει καν και αυτές τις διαδικασίες που προβλέπονται για τις ομαδικές απολύσεις.

Μετά την αναβολή της κύριας αγωγής χτες, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Φύλαξης «Γκρουπ 4», Αλκης Λαμνάτος, δήλωσε στο «Ρ»: «Δε νοείται να μας δικαιώνουν τα δικαστήρια και να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι, που εδώ και δύο χρόνια έχουν απολυθεί παράνομα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ