Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
Οχι στην τρομοκρατία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης σήμερα στο ΕΚ Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης στις πρωτόγνωρες και παράνομες μεθοδεύσεις της διεύθυνσης της επιχείρησης «Λυμπερόπουλος», ενάντια στους απεργούς, οργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 6πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών. Η Ομοσπονδία καλεί τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και να πάρουν θέση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πέντε αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις - καρμπόν, με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Με την πέμπτη δικαστική απόφαση, απειλείται με χρηματικό πρόστιμο 2 εκατ. δρχ. για κάθε μέρα παράτασης της απεργίας και με προσωποκράτηση ο πρόεδρος του σωματείου. Να σημειώσουμε πως εδώ και δυόμισι μήνες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, με αίτημα να ανακληθούν οι παράνομες απολύσεις. Η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χαίρει της απλόχερης στήριξης δικαστηρίων και τοπικού Τύπου.

Η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους με τη μαζική τους παρουσία στη συγκέντρωση να καταδικάσουν τις πρωτόγνωρες μεθόδους που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την υποταγή του κλαδικού συνδικαλιστικού κινήματος και να καταγγείλουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, ακόμα και τις βομβιστικές επιθέσεις (ρίψη χειροβομβίδας από αγνώστους) ενάντια στους απεργούς της επιχείρησης «Λυμπερόπουλος».

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές μεθόδους της επιχείρησης «Λυμπερόπουλος» ενάντια στους απεργούς, που αγωνίζονται για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και καλεί «όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης».

Οπως επισημαίνει, με αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις εργοδοσία και κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα αναγκάσουν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται. Καλεί «τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους και να συγκροτήσουν μέτωπο αποτελεσματικών αγώνων για την αποτροπή και ανατροπή όλων αυτών των αντεργατικών σχεδιασμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ