Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ
Ψήφος «καθ' υπόδειξιν» εργοδότη

Οργιο νοθείας, προπηλακισμοί και διευθυντές που μοίραζαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε εργαζόμενους, στις εκλογές της Ενωσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σαν τα «πρόβατα επί σφαγήν» οδηγούνταν οι εργαζόμενοι στα μεγάλα σούπερ μάρκετ (Σκλαβενίτης, Βερόπουλος, Α.Β. Βασιλόπουλος) για να ψηφίσουν στις εκλογές της Ενωσης Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών και Πειραιώς, που συνεχίστηκαν και χτες παράνομα. Οι εργαζόμενοι μεταφέρονταν στο πολιτιστικό κέντρο Βερόπουλου - όπου γίνονταν οι εκλογές - στη λεωφόρο Συγγρού, κατά ομάδες και στην είσοδο τούς περίμεναν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων για να τους δώσουν τα ψηφοδέλτια και μάλιστα σταυρωμένα. Την όλη εικόνα συμπλήρωναν οι «μπράβοι» των επιχειρήσεων, που στην κυριολεξία είχαν κυκλώσει το κτίριο, προκειμένου να εμποδίσουν «ανεπιθύμητους» επισκέπτες.

«Αντί των ατομικών αιτήσεων μελών προσκομίστηκαν συλλογικές καταστάσεις, με ονόματα εργαζομένων κατά κατάστημα (σούπερ μάρκετ) που θεωρήθηκαν ομαδικές αιτήσεις, που κατατέθηκαν δι' αντιπροσώπου στη διοίκηση του σωματείου και συγκεκριμένα διά του εργοδοτικού τους φορέα»!Αυτό ανέφερε η δικαστική αντιπρόσωπος στη γραπτή της απάντηση, σε ένσταση που κατέθεσαν προχτές συνδικαλιστές, στην οποία κατήγγειλαν σωρεία παραβιάσεων με κυρίαρχο την απουσία μητρώου μελών της Ενωσης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλοί εργαζόμενοι μάς δήλωσαν ότι δεν έχουν καν γραφτεί στο σωματείο και ότι έρχονταν μόνο για τις εκλογές!

Χτες οι συνδικαλιστές κατέθεσαν νέα ένσταση, όμως η δικαστική αντιπρόσωπος Μαρία Κούβαρη , παρότι αναγνώρισε και γραπτώς ότι «πράγματι συντρέχουν παρατυπίες», άφησε να συνεχιστούν οι αρχαιρεσίες. Την ώρα που ο Π.Βαμβακάς έδινε στη δικαστικό τη δεύτερη ένστασή του δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από τον Κ. Λάζαρη, διευθυντικό στέλεχος του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Μέλη της απερχόμενης διοίκησης της Ενωσης επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τους συνδικαλιστές Γ. Πέρρο και Ανδρ. Αβραμίδη από το ΕΚΑ και Π. Βαμβακά και Θ. Χόρτη από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ έφτασαν στο σημείο να καλέσουν και την αστυνομία, προκειμένου να τους διώξουν, από το χώρο με το πρόσχημα ότι παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή των εκλογών! Η Αστυνομία αποχώρησε, καθώς δεν είχε κληθεί από τη δικαστική αντιπρόσωπο. Οι ίδιοι «συνδικαλιστές» και ο υπάλληλος της Ενωσης Α. Κουτρούκης προέτρεπαν την Εφορευτική Επιτροπή, αν κάποιος εργαζόμενος δεν ήταν γραμμένος στις καταστάσεις να γράφουν το όνομά του χειρόγραφα στις λίστες!

Προκλητική ήταν η στάση του Θ. Βασιλόπουλου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που έσπευσε να καλύψει τις διαβλητές διαδικασίες, κατακρίνοντας με έντονο τρόπο τη δικαστική αντιπρόσωπο, επειδή απάντησε εγγράφως στους συνδικαλιστές, ενώ προσπάθησε να τους εκδιώξει από το χώρο λέγοντας: «Δεν είναι κανένας από εσάς από την Ομοσπονδία. Εγώ είμαι ο γραμματέας. Δεν έχετε καμία δουλιά εδώ...»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ατελείωτος ο κατάλογος της νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης(2019-03-14 00:00:00.0)
Στο φουλ οι μηχανές της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών της(2019-01-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΠΑΜΕ κόντρα στα σωματεία - μηχανισμούς της εργοδοσίας(2017-09-19 00:00:00.0)
Είναι ΣΥΝυπεύθυνοι(2005-11-30 00:00:00.0)
Δίκη για πλαστογραφία του μητρώου μελών(2004-09-24 00:00:00.0)
Μαφιόζικες μέθοδοι(2001-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ