Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Κάτω τα χέρια από την Εστία Ναυτικών

Μέτρα για τη σωτηρία της Εστίας προτείνει η ΠΕΜΕΝ σε χτεσινή της ανακοίνωση

Να σταματήσουν τα σχέδια για τη διάλυση της Εστίας Ναυτικών, που θα αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα σε βάρος των ναυτεργατών και των κατακτήσεών τους, απαιτεί με χτεσινή της ανακοίνωση η ΠΕΜΕΝ και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τη σωτηρία της Εστίας.

Η Ενωση Μηχανικών χαρακτηρίζει έγκλημα διαρκείας σε βάρος των ναυτεργατών την κακοδιαχείριση και την αδιαφάνεια που επικρατούν στην Εστία επί δεκαετίες. Εγκλημα για το οποίο - επισημαίνει - ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και οι εγκάθετοί τους στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επίσης απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς τους ναυτεργάτες.

Το «σβήσιμο» της Εστίας προδιέγραψε η αιφνιδιαστική απόφαση που πήρε η διορισμένη από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας πλειοψηφία της διοίκησής της στις 16 Μάρτη. Σύμφωνα με την απόφαση, ένα κονδύλι από τον προϋπολογισμό της Εστίας για το 2000 θα δοθεί για να αποζημιωθούν οι 150 εργαζόμενοι σε αυτήν επειδή θα απολυθούν! Ομως, όπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, τα θεμέλια της Εστίας άρχισαν να «ροκανίζονται», όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν την Εστία από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, δημιουργώντας έτσι «στεγανά» και με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η αδιαφάνεια στα οικονομικά της. Την κατάσταση συγκάλυψαν ο πρόεδρος της Εστίας και γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς και εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετείχαν στη διοίκησή της.

Η ΠΕΜΕΝ τονίζει ότι «επιβάλλεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να οργανωθούν κινητοποιήσεις. Να παρθούν μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση της Εστίας, διεκδικώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του ξενώνα της και η κάλυψη των ανέργων. Να εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταβληθούν οι εισφορές στην Εστία από το ΝΑΤ, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών στα πλοία και να γίνει ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ