Τετάρτη 6 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αδικαιολόγητη διακοπή εργασιών σε σχολεία

Απόλυτα αδικαιολόγητη θεωρεί ο Δήμος Νίκαιας την ξαφνική και χωρίς καμία αιτία διακοπή των εργασιών προσθήκης έξι αιθουσών στα 10ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία, καθώς και την προσθήκη αιθουσών στα 4ο και 8ο Γυμνάσια και στο 3ο Λύκειο της πόλης. Οι εργασίες αυτές, όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα παιδείας Γιάννης Αγγελινιάδης, ξεκίνησαν από τον εργολάβο της εταιρίας «Α. και Δ. Αποστολόπουλος ΑΤΕ», το 2001 αλλά τον Ιούλη του 2002 σταμάτησαν αφού ο προηγούμενος δήμαρχος Βασ. Τράπαλης δε φρόντισε να πληρώσει τον εργολάβο.

«Οταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, πρώτο μέλημά μας είχαμε το ξεμπλοκάρισμα αυτών των οικονομικών δυσπραγιών» τόνισε ο Γ. Αγγελινιάδης. «Με μεγάλο αγώνα καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε με αποτέλεσμα ο εργολάβος να πάρει όλα τα χρήματα που μας κατέβαλλε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Ετσι ο εργολάβος ξεκίνησε ξανά τις εργασίες και μας υποσχέθηκε ότι στις αρχές του 2004 θα ήταν έτοιμα τα δημοτικά σχολεία. Τα υπόλοιπα σχολεία θα ήταν έτοιμα τον Σεπτέμβρη του 2003».

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι στις 16 του περασμένου Μάη ο εργολάβος υπέβαλε στο δήμο αίτηση παράτασης 252 ημερολογιακών ημερών της προθεσμίας παράδοσης του έργου προκειμένου να καλύψει το διάστημα που είχαν σταματήσει οι εργασίες. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά τη συνεδρίασή του στις 10 Ιουλίου 2003 και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο εργολάβος έλαβε παράταση μέχρι τις 29 Γενάρη του 2004.

Ο Δήμος Νίκαιας ήδη με έγγραφό του ζητά από τον εργολάβο να εξηγήσει τους λόγους της διακοπής των εργασιών. «Ο δήμος ανάλογα με την απάντηση που θα λάβει θα καθορίσει τη στάση του» μας τόνισε ο Γ. Αγγελινιάδης, επισημαίνοντας πως ο δήμος θεωρεί εντελώς αδικαιολόγητη τη διακοπή των εργασιών γιατί ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του και είχε πληρώσει όλους τους λογαριασμούς στον εργολάβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ