Τετάρτη 6 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΛΑΜΠΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Σε απόγνωση οι πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί

Την αγανάκτηση των κατοίκων για την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση για τα προβλήματά τους, προβλήματα που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, είναι ό,τι συνάντησε στις Μέλαμπες Ρεθύμνου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή την περασμένη Κυριακή συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΝΕ Ρεθύμνου.

Οι εικόνες από την περιοδεία αυτή εξίσου απογοητευτικές. Η καταστροφή των ελαιόδεντρων ολοκληρωτική και οι κάτοικοι, είναι βέβαιο, ότι θα στερηθούν το λάδι, που αποτελεί και το κύριο εισόδημά τους. Η οργή των κατοίκων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, εξαιτίας του κυβερνητικού εμπαιγμού σχετικά με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές, ενός εμπαιγμού που συνεχίζεται εδώ και μια δεκαετία!

Προχτές ο Δήμος Λάμπης Ρεθύμνου συγκάλεσε στο Σπίλι σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη φωτιά, η οποία ολοκλήρωσε την καταστροφή στον τόπο. Προσκεκλημένοι ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ. Λουκάκης, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Νεονάκης, ο νομάρχης Ρεθύμνου και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης έλαμψε διά της απουσίας του. Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχε ο Κ. Αλυσσανδράκης.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων, τόσο των κυβερνητικών βουλευτών, όσο και του νομάρχη αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν η αποσιώπηση των ευθυνών της κυβέρνησης και της πολιτικής της για τη δραματική κατάσταση της περιοχής και της ζωής των κατοίκων της. Ευθύνες που εντοπίζονται τόσο στην πλήρη αδιαφορία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και στην άρνηση παροχής αποζημιώσεων των καταστροφών. Εγιναν, ωστόσο, και κάποιες προτάσεις, που ανεξάρτητα από τη χρησιμότητά τους, είναι γεγονός ότι αφενός δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα και αφ' ετέρου η μέχρι τώρα πείρα προεξοφλεί ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Αποτελούν δε, μια ακόμα κοροϊδία.

Ολα όσα αποσιωπήθηκαν από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόνισε με έμφαση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόσο στη συνάντησή του στις Μέλαμπες με τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, όσο και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Σπίλι. Σαν πρώτο υπεύθυνο υπέδειξε την απαξιωτική για τη γεωργική παραγωγή και τους παραγωγούς πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτή, είπε, καταδικάζει στη μιζέρια και στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά σ' όλη τη χώρα. Αυτή επιβάλλει την κρατική αδιαφορία μπροστά στις καταστροφές του γεωργικού εισοδήματος και του γεωργικού κεφαλαίου. Αυτή, τέλος, αφήνει χωρίς αποζημίωση και στήριξη τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής των Μελάμπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ