Τετάρτη 6 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Απετράπη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου

ΣΚΟΠΙΑ.--

Αστυνομικοί της πόλης Κρούσεβο συνέλαβαν χτες τον Μίρκο Χρίστοφ (αρχηγός του λεγόμενου «Μακεδονικού Εθνικού Κινήματος») καθώς ο τελευταίος θεωρήθηκε ύποπτος για δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραΐκοφσκι, που ήταν παρών σε τοπική εκδήλωση λόγω γιορτασμού εθνικής επετείου το περασμένο Σάββατο. Τον έπιασαν με μία χειροβομβίδα στο ένα χέρι και ένα αυτόματο πιστόλι στο άλλο και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες (τουλάχιστον...) για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο 45χρονος Ζάρκο Τζορτάνοφσκι, εκπρόσωπος της οργάνωσης του Μ. Χρίστοφ, δεν απέκρυψε τα δολοφονικά σχέδια του τελευταίου κατά του Προέδρου Τραΐκοφσκι, δηλώνοντας τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου:«Ο αρχηγός μας ήθελε να θυσιάσει εαυτόν και τον Πρόεδρο Τραΐκοφσκι»... Ο Τζορτάνοφσκι «εξήγησε» τη βαθιά απογοήτευση που προκάλεσε στο «Μακεδονικό Εθνικό Κίνημα» η απόφαση του Τραΐκοφσκι να δώσει, μεταξύ άλλων, περισσότερα δικαιώματα στην αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ μετά τις μάχες του 2001.

Ο Μ. Χρίστοφ είναι γνωστός στους κύκλους της αστυνομίας και των αρχών ασφαλείας της ΠΓΔΜ. Πέρσι συνελήφθη και φυλακίστηκε για αρκετούς μήνες επειδή πυροβόλησε στα γραφεία του Προέδρου Τραΐκοφσκι στο κτίριο του Κοινοβουλίου στα Σκόπια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ