Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωτοβουλίες για την καθιέρωση απλής αναλογικής

Πρωτοβουλίες μαζί με άλλα συνδικάτα της χώρας ανακοινώνει ότι θα πάρει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας το επόμενο διάστημα για να αναπτυχθεί ένα πλατύ κίνημα μέσα στο λαό και τους μαζικούς φορείς για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά, ήδη έχει συγκαλέσει σύσκεψη φορέων του νομού την Τετάρτη 20 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ στο κτίριό του, για να συζητήσουν από κοινού τις πρωτοβουλίες.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚ υπογραμμίζει ότι είναι σταθερή η απαίτηση για εφαρμογή της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα στη χώρα μας και καταγγέλλει τον εκλογικό νόμο ως καλπονοθευτικό που υφαρπάζει την ψήφο των εργαζομένων της χώρας για να εφαρμόζονται αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές.

Το θέμα του εκλογικού νόμου, επισημαίνει στη συνέχεια, έρχεται για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα ενόψη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση. Η ανακίνηση του θέματος από την κυβέρνηση, συνεχίζει, εντάσσεται στην προεκλογική τακτική της για να αποπροσανατολίσει και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να εξωραΐσει τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της που έφερε σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά και δεν έχει στόχο να κάνει πιο δίκαιο το εκλογικό σύστημα. Εξάλλου, τονίζει το ΕΚ, οι εξαγγελίες για τον εκλογικό νόμο που προτίθεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι είναι ένα προεκλογικό παιχνίδι και τίποτα περισσότερο.

Αναφερόμενο το ΕΚ και στο επιχείρημα ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές άρα και αυτοδύναμες κυβερνήσεις, για να μην εφαρμοστεί η απλή αναλογική, κάνει σαφές ότι έχει καταρρεύσει στη συνείδηση των εργαζομένων, γιατί τα τελευταία 15 χρόνια από τις «σταθερές κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δέχτηκαν τεράστια επίθεση στα εργασιακά - ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε και κατόρθωσε από το 1982 να εφαρμόσει το σύστημα της απλής αναλογικής στις εκλογές των συνδικάτων και γι' αυτό ζητάει να σταματήσει η νόθευση της ψήφου των εργαζομένων της χώρας και στις βουλευτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ