Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των κατακτητών

Ανεπιθύμητος για το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης χαρακτηρίζεται ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ. Μίλερ που εμφανίστηκε στην Κεφαλονιά στην επέτειο για τα 50 χρόνια από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.

Μια τέτοια επίσκεψη, τονίζεται σε ανακοίνωση καταγγελία της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, είτε παίρνει εθιμοτυπικό χαρακτήρα είτε όχι, αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός που προκαλεί τα φιλειρηνικά αισθήματα του Κεφαλονίτικου και Ιθακίσιου λαού. Τέτοιες επισκέψεις είτε συνδέονται με «μπίζνες» είτε με προσχηματικές διακοπές στα όμορφα νησιά μας που πρόσφατα βρόμισαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, προστίθεται, έχουν στόχο να εθίσουν το λαό των νησιών μας στη νομιμοποίηση της παρουσίας και δράσης πολιτικής και επιχειρηματικής ενός «γερακιού» που ξαφνικά μεταλλάσσεται σε «περιστέρι» κάνοντας δημόσιες σχέσεις, πράξεις φιλευσπλαχνίας και τιμώντας επετείους, όπως αυτή των 50 χρόνων από τους σεισμούς του '53.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρεσβευτή ανεπιθύμητο και τονίζει ότι τίποτε καλό και θετικό δεν έχουν να κερδίσουν οι κάτοικοι των νησιών μας από αυτή την επίσκεψη. Επίσκεψη του εκπροσώπου των ιμπεριαλιστών - κατακτητών του Ιράκ κάτι που, όπως υπογραμμίζεται, αποτελεί βάναυση πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί τον Κεφαλονίτικο και Ιθακίσιο λαό να αντιδράσει σε τέτοιες επισκέψεις - πρόκληση, αλλά και να βγάλει συμπεράσματα για το ποιο κόμμα υπερασπίζεται τα πραγματικά συμφέροντά του και να ενισχύσει ολόπλευρα και με την ψήφο του το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ