Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δράση για την απλή αναλογική

Σε δράση για την απλή αναλογική καλούν τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης με ψήφισμά τους τα σωματεία: Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Καπνεργατών-τριών «Παγκαπνεργατικό», η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα των 4 Σωματείων καταδικάζει την πλαστογράφηση της ψήφου και τα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα και διακηρύττει: «Διεκδικούμε την ισότητα της ψήφου μας». Το ψήφισμα τονίζει ότι μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, που έρχονται, η κυβέρνηση εντάσσει στο προεκλογικό παιχνίδι και τον εκλογικό νόμο. Ο «αναλογικότερος» από το σημερινό νόμος που προωθεί στη Βουλή, συνεχίζει να είναι καλπονοθευτικός γιατί:

«Με το απαράδεκτο πλαφόν για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή και με άλλες διατάξεις του "εξαφανίζει" - αφαιρεί τις ψήφους από τα μικρότερα κόμματα για να τις "μεταμορφώσει ταχυδακτυλουργικά" - προσθέσει στο πρώτο κόμμα, που στην πραγματικότητα έχει απορριφθεί απ' αυτές ακριβώς τις ψήφους που πλαστογραφεί. Μ' αυτή την απαράδεκτη και βίαιη πλαστογράφηση της λαϊκής βούλησης, η μειοψηφία σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού αναγορεύεται σε πλειοψηφία».

Η υπόθεση του εκλογικού νόμου, τονίζει το ψήφισμα των 4 σωματείων, είναι υπόθεση που αφορά άμεσα κάθε εργαζόμενο, όλο το λαό και τους φορείς του, όπως τα Εργατικά Συνδικάτα γιατί:

«Είναι η δική του ψήφος που πλαστογραφείται άμεσα ή "εκβιάζεται" έμμεσα, η δική του συμμετοχή στα κοινά που νοθεύεται και ενισχύει - παρά τη βούλησή του - το δικομματισμό που όποια μορφή κι αν πάρει, συνεχίζει να είναι αναντίστοιχος με τη θέληση και αντίθετος με τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων.

Οσο η δημοκρατία νοθεύεται στην κοινωνία, τόσο καταργείται και βιάζεται στους τόπους δουλιάς και την καθημερινή ζωή του εργαζόμενου».

Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, υπογραμμίζει το ψήφισμα, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο από την απλή αναλογική, αφού μόνο αυτή ανταποκρίνεται στην αρχή της ισοτιμίας της ψήφου και της αντιπροσωπευτικότητας και κινητοποιούνται για την καθιέρωσή της σαν πάγιου εκλογικού συστήματος της χώρας, μέσα από τους φορείς τους, τα Εργατικά Συνδικάτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλή αναλογική τώρα! (2003-09-09 00:00:00.0)
Διευρύνεται η στήριξη από τα εργατικά συνδικάτα (2003-08-30 00:00:00.0)
Ενεργοποιούνται τα εργατικά συνδικάτα (2003-08-26 00:00:00.0)
Απαιτούν καθιέρωση απλής αναλογικής (2003-08-21 00:00:00.0)
Απλή αναλογική τώρα! (2003-08-06 00:00:00.0)
Δημοκρατικό πρόσταγμα η απλή αναλογική (2000-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ