Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοκρατικό πρόσταγμα η απλή αναλογική

Την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος ζητούν το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ομηρούπολης Χίου.

Συγκεκριμένα, σε ψήφισμα της 16ης γενικής αντιπροσωπευτικής συνέλευσης του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή για την καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών και θα δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των υπαρκτών τάσεων και πολιτικών δυνάμεων».

«Καλούμε - συνεχίζει - όλα τα πολιτικά κόμματα να αποδεχτούν την πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, συστήματος που θα βάλει τέλος στους διάφορους εκλογικούς νόμους που αμφισβητούν στην πράξη τη συγκεκριμένη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της εξασφάλισης αυτοδύναμης, σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης».

Αντίστοιχα, στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης Χίου, που προτάθηκε από την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης», υπογραμμίζεται: «Στηρίζουμε την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκείνου του εκλογικού συστήματος που αντικατοπτρίζει φυσικά και άδολα τη βούληση του εκλογικού σώματος. Η καθιέρωσή της σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες αποτελεί δημοκρατικό πρόσταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ