Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη για την περιοχή η λειτουργία των ΝΑΤΟικών στρατηγείων

Την ανησυχία που επικρατεί στο λαό της περιοχής για τα σύννεφα πολέμου που πυκνώνουν ξανά στα Βαλκάνια και το ρόλο του στρατηγείου του ΝΑΤΟ που λειτουργεί στη Λάρισα σ' αυτές τις εξελίξεις, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την ώρα που το ΝΑΤΟ στέλνει νέες δυνάμεις κατοχής στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δένει ακόμα πιο στενά τη χώρα μας στο άρμα του ιμπεριαλισμού και τη μετατρέπει σε ορμητήριο για υλοποίηση των εγκληματικών σχεδίων των ΗΠΑ και της ΕΕ σε βάρος των λαών της Βαλκανικής.

Αναφερόμενη η ανακοίνωση σε όσα συμφωνήθηκαν και ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζ. Ρόμπερτσον, με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη και ιδιαιτέρως στα περί μεγάλης σημασίας που έχει το στρατηγείο της Λάρισας για τον έλεγχο των Βαλκανίων και ειδικά της περιοχής του Κοσσυφοπεδίου, υπογραμμίζει πως γίνεται φανερό ότι το στρατηγείο παίζει καθοριστικό ρόλο για το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων και συνεπώς για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων σε βάρος των γειτονικών λαών. Σημειώνεται, ακόμα, ότι ο Κ. Σημίτης με τις δηλώσεις του ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τα σχέδια που βρίσκονται εν εξελίξει στην περιοχή της Νέας Γιουγκοσλαβίας και υποσχέθηκε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τη συμβολή στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, ενώ υπογραμμίζονται οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ που εξήρε το ρόλο της Ελλάδας «στη διατήρηση της ειρήνης στα Βαλκάνια» και μίλησε εγκωμιαστικά για τη στάση που τήρησε η χώρα μας στη διάρκεια «της κρίσης στο Κόσσοβο».

«Οι εξελίξεις στην περιοχή - συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ - οι δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού, καθώς και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να βάλουν σε ανησυχία το λαό για όσα δεινά τον περιμένουν από την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που μεθοδεύονται στο χώρο των Βαλκανίων. Δυστυχώς πολύ σύντομα αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι η λειτουργία στη χώρα μας και στην περιοχή μας των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, όχι μόνο για τους γειτονικούς λαούς, αλλά και για τον ίδιο το λαό μας».

Και τονίζεται: «Μεγάλη είναι η ευθύνη πρώτα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των τοπικών παραγόντων των δυο κομμάτων - νομάρχης και δήμαρχος Λάρισας, βουλευτές του νομού - που στηρίζουν με τη στάση τους τη λειτουργία των στρατηγείων στην περιοχή μας και θεωρούν την πρόσδεση της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ως εθνικά συμφέρουσα πολιτική».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει: «Ο λαός μας πρέπει ν' αντιδράσει σε αυτή την πολιτική και, με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, να δυναμώσει το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην περιοχή μας. Μπροστά στις εκλογές ο λαός του νομού μας πρέπει να ψηφίσει και με κριτήριο τη στάση κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στα σοβαρά ζητήματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Εθνικής Κυριαρχίας και των σχέσεων με τους λαούς της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ