Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαμαρτύρονται γιατί ... τους αντιγράφουν

Αδυνατεί ο Κ. Καραμανλής να πείσει ότι εφαρμόζει διαφορετική πολιτική από το ΠΑΣΟΚ

Ο Κ. Καραμανλής, όπως προέκυψε και από τις ομιλίες του το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η πολιτική και οι προτάσεις του δε διαφέρουν πουθενά με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Ετσι, η διαμάχη με την κυβέρνηση γίνεται για το ποιος αντιγράφει ποιον - «δεν έχουμε θέσεις ή αυτές που δεν έχουμε τις υιοθετούν και τις παρουσιάζουν με μεγάλη καθυστέρηση» είπε - και για το ποιος έχει ιδεολογία και θέσεις. «Δεν είμαστε εμείς που εγκαταλείψαμε την ιδεολογία και την ταυτότητά μας, αυτοί κατάντησαν το κόμμα τους ιδεολογικό συνασπισμό της νομενκλατούρας», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κατηγορία του Κ. Σημίτη ότι δεν έχει ιδεολογία και θέσεις.

Αντικείμενο της δικομματικής κοκορομαχίας αποτελεί και η κατάσταση στο Χρηματιστήριο, ενώ δεσμεύσεις για ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ο Κ. Καραμανλής στα μέλη του προεδρείου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Παράλληλα, εμφανίζεται στα λόγια αντίθετος στο «κλίμα πόλωσης και φανατισμού», που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβερνητική προπαγάνδα, επιμένοντας ταυτόχρονα στη γραμμή «της συναίνεσης και της σύνθεσης».

Τα ψηφοδέλτια, πλην απροόπτου, δεν αναμένεται να είναι έτοιμα ούτε αυτή την βδομάδα. Πονοκεφάλους δημιουργεί, ιδιαίτερα, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφού οι ενδιαφερόμενοι ή αυτούς που προωθεί η ηγεσία της ΝΔ ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των εκλόγιμων θέσεων. Για τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φέρεται ότι θα τοποθετηθούν οι Μ. Εβερτ, Ι. Βαρβιτσιώτης, Π. Μολυβιάτης, Γ. Παπαθανασίου (ΕΒΕΑ), Γ. Ψαχαρόπουλος (από το κόμμα του Στ. Μάνου), ενώ ανοιχτό είναι το ζήτημα σχετικά με τον εκπρόσωπο του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσης τι θα γίνει με τον Ανδριανόπουλο που ζητά εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Από την πλευρά του ο Γ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι δε θα κατέβει στις εκλογές του Απρίλη. Ο επιστήθιος φίλος του Ν. Κάκκαλος σε ομιλία του σε ψηφοφόρους του άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δε θα ψηφίσει τη ΝΔ στις εκλογές.

Επίσης, εκδηλώθηκαν χτες διαφωνίες στο κόμμα του Στ. Μάνου για την απόφασή του να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Επικεφαλής των διαφωνούντων είναι ο Τ. Μίχας, ο οποίος έμμεσα πλην σαφώς τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης του ΠΑΣΟΚ και σε δηλώσεις του (στον «Πλάνετ») υποστήριξε ότι «υπάρχει αναβρασμός στο κόμμα των Φιλελευθέρων για το τερατούργημα της συμφωνίας με τη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ