Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Το Μέτωπο, ο άμεσος πολιτικός στόχος

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση». Η Συνδιάσκεψη προσδιόρισε την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία της κίνησης, συζήτησε για τη διεθνή και ελληνική πραγματικότητα, εξέτασε την πολιτική συγκυρία και την παρέμβαση στις εκλογές της 9ης του Απρίλη, ενώ καθόρισε τις αρχές λειτουργίας και εξέλεξε Πολιτική Επιτροπή.

Σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνεται: «Η κίνηση ορίζεται στο πλαίσιο των ιδεών του ιστορικού ανανεωτικού κομμουνιστικού ρεύματος και εντάσσεται στην ευρύτερη αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική Αριστερά. Αντιτάσσεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και την ΟΝΕ, απόρροια των οποίων είναι ο εθνικισμός, η ανάπτυξη θρησκευτικών τόξων, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Τα φαινόμενα αυτά αναπτύσσονται με την όξυνση των εθνικών ανταγωνισμών, με την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, την εκτεταμένη ανεργία, τη συνολική κοινωνική κρίση».

Η άμεση πολιτική επιδίωξη της κίνησης είναι να συμβάλει στη «δημιουργία ενός πλατιού ενιαίου μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα αντισταθεί αποτελεσματικά στην εντεινόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Στη Συνδιάσκεψη αποφασίστηκε η κίνηση να παρέμβει στην εκλογική μάχη, ενισχύοντας «με πολύμορφους τρόπους ψηφοδέλτια που εκφράζουν ανάλογες αντιλήψεις σχετικά με την προοπτική συγκρότησης του μετώπου και οριοθετούνται με σαφήνεια απέναντι στις "κεντροαριστερές" λύσεις και τον κυβερνητισμό».

Στη νεοεκλεγείσα Πολιτική Επιτροπή συμμετέχουν οι: Γ. Αδαμίδης, Γ. Αλεξάτος, Ν. Αλεξάτος, Γ. Αργυροκαστρίτης, Χ. Αρχοντής, Γ. Βασιλείου, Α. Βερναδάκης, Μαρία Ζευγώλη, Αλέκα Ζορμπαλά, Ελευθερία Καραπάνου, Χ. Καραπάνος, Χ. Μαργανέλης, Τ. Μαστρογιαννόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Θ. Παπανικολάου, Ι. Παυλόσογλου και Τ. Φωτόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ