Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεράστιες ευθύνες και ενεργός συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης
ΦΩΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ξαναφουντώνει στα Βαλκάνια

Στο διάστημα από 17 του Μάρτη έως 10 του Απρίλη 2000 ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μισθοφόροι κατακτητές θα πατήσουν τα χώματα της ελληνικής γης για να προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο, όπου θα πάρουν μέρος στη δήθεν άσκηση με τη ...συμβολική ονομασία «Δυναμική απάντηση 2000»!

Ολα δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με τη συνενοχή και την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι έτοιμες να ξαναφουντώσουν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια. Μετά τις ολοφάνερα στημένες προκλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Νότιας Σερβίας, κινούνται πλέον ανοιχτά για την επόμενη προβοκάτσια.

Με τον πιο κυνικό τρόπο η «Ουάσιγκτον Ποστ», σε χτεσινό της ρεπορτάζ, επικαλούμενη ΝΑΤΟικούς κύκλους, επισημαίνει πως «Κοσσοβάροι Αλβανοί αυτονομιστές επιχειρούν την ενορχήστρωση της βίας, με στόχο την ανεξαρτησία νότιων σερβικών περιοχών με σημαντικό αλβανικό πληθυσμό και τελικό σκοπό την προσάρτησή τους σε ένα - μελλοντικό - ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο».

Ταυτόχρονα, περίπου άλλες δύο χιλιάδες ΝΑΤΟικοί θα περάσουν από τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Δυναμική απάντηση 2000», στην περίοδο από 17 του Μάρτη έως 10 του Απρίλη. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση, στο όνομα του «Προγράμματος Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων», ουσιαστικά χρηματοδοτεί τις συνωμοσίες των ιμπεριαλιστών ενάντια στην κυβέρνηση Μιλόσεβιτς. Το γεγονός επιβεβαίωσε ουσιαστικά, χτες, ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ.



ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ