Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αγωνιστική εγρήγορση του λαού

Σύσκεψη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής στην περιοχή της γέφυρας στην περιοχή Κοσόβσκα -Μιτροβίτσα

Associated Press

ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής στην περιοχή της γέφυρας στην περιοχή Κοσόβσκα -Μιτροβίτσα
Τα επιτελεία του ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα νέες στρατιωτικές προετοιμασίες και ετοιμάζονται να «σπείρουν» εκ νέου τον όλεθρο και το θάνατο στα Βαλκάνια. Σ' αυτή τους την προσπάθεια βρήκαν «ισχυρό» σύμμαχο και την ελληνική κυβέρνηση, που είναι διατεθειμένη να δείξει πλήρη υποτέλεια και να συνταχθεί με ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή.

Ο πόλεμος βρίσκεται για ακόμη μια φορά προ των πυλών, ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας μια νέας επέμβασης στα εσωτερικά μιας γειτονικής χώρας. Σχεδόν πριν από ένα χρόνο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και όρθωσε το ανάστημά του εναντίον των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα της χώρας, μετά τις καινούριες εξελίξεις, δηλώνει έτοιμο να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Σήμερα η γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί σε σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, όλους τους «πρωταγωνιστές» των μεγάλων κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική απάντηση του λαού μας.

Καταγγέλλουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια

Η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει νέα επέμβαση στα Βαλκάνια με τη βοήθεια του «UCK» και τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις των τελευταίων βδομάδων φανερώνουν πως το ΝΑΤΟ, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι έτοιμο να αιματοκυλήσει ξανά την περιοχή, με πρόσχημα και πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διατήρηση της ασφάλειας.

Η συζήτηση για την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο, η μετακίνηση στρατευμάτων στα σύνορα με τη Σερβία, η μεταφορά Ελλήνων στρατιωτών στην «καυτή» ζώνη της Μιτροβίτσα και η διείσδυση του «ΝΑΤΟθρεμμένου» «UCK» στη Νότια Σερβία, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων και την επέμβαση του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν πως οι ιμπεριαλιστές προωθούν τον επιπλέον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και την ανατροπή της ηγεσίας της, ακόμη κι αν χρειαστεί νέα προσφυγή στα όπλα.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εκφράζει την αντίθεσή της, αλλά εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί, αποδεχόμενη το ρόλο που της απέδωσε τον περασμένο Νοέμβρη ο Μπιλ Κλίντον. Είναι πανέτοιμη να στείλει και νέες δυνάμεις κατοχής και πανηγυρίζει για το ρόλο του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας που καθόρισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, για το νέο πόλεμο που στήνουν.

Η νεολαία της χώρας μας, όπως κι ο ελληνικός λαός, καταγγέλλουμε τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και συνεχίζουμε τον αγώνα συμπαράστασης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

  • Απαιτούμε την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.

Και καταλήγουν στην ανακοίνωση, δε θα επιτρέψουμε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι οδικοί άξονες της χώρας να μετατραπούν σε «μονοπάτι θανάτου» για τους γειτονικούς λαούς. Ας το ακούσουν καλά: Οι ορδές των βαρβάρων ούτε και τώρα θα περάσουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ