Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεοπτικός δικομματισμός

«Δική μου η πραγματικότητα ό,τι θέλω την κάνω...», και πριν βιαστεί κανένας να μας διορθώσει ότι το ανέκδοτο μιλά για «σόμπα», εμείς επιμένουμε ότι όσον αφορά τους καναλάρχες αλλά και τους φορείς του δικομματισμού πρόκειται για την πραγματικότητα που με το ζόρι επιδιώκουν να τη διαμορφώσουν στα μέτρα τους.

Σώνει και καλά να υπάρχουν στη χώρα δύο μόνο κόμματα που «φαγώνονται» για πολλές ανούσιες λεπτομέρειες αλλά στηρίζουν την ίδια πολιτική. Οι εκπρόσωποί τους παρελαύνουν «για ψύλλου πήδημα» από τα ιδιωτικά κανάλια και όλοι μαζί δίνουν την εικόνα σαν το αποκριάτικο γαϊτανάκι που οι «χορευτές» μπερδεύονται και ξεμπερδεύονται γύρω πάντα από τον ίδιο άξονα. Ενας «άξονας» που θέλουν ταυτόχρονα να δέσουν και τις συνειδήσεις του ελληνικού λαού. Να παραδεχτεί, δηλαδή, πως όλη η «υπόθεση» βρίσκεται στη διαχείριση της λεγόμενης μετα-ΟΝΕ εποχής και στο ποιος από τους δυο είναι ο πιο φερέγγυος να ολοκληρώσει τα χατίρια της «νέας τάξης».

Για τον υπόλοιπο τηλεοπτικό «χρόνο» υπάρχουν τα χαζοχαρούμενα «ρεπορτάζ» με τις ποικίλες δραστηριότητες των κυριών των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων (επισκέψεις σε θέατρα, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, παιδικούς σταθμούς, σκηνές με παιδάκια ειδικών αναγκών, με σκυλάκια, με ουζάκια, με βόλτες κ.α.) Ενας όχι και τόσο πρωτότυπος «ανταγωνισμός» εντυπώσεων χωρίς νόημα, αφού παραπέμπει απευθείας σε κλασικές αμερικάνικες προεκλογικές καμπάνιες. Κατά τ' άλλα, παίζουν τα καθιερωμένα πλέον ριάλιτι σόου, που έχουν κατακλύσει τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, ενισχυμένα με το καινούριο για την ελληνική πραγματικότητα στοιχείο των «ροζ» ιστοριών.

Οτηλεθεατής πρέπει κάθε τόσο να «τσιμπιέται» για να θυμάται πως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Βέβαια, αν τους αφήσει θα τη διαμορφώσουν έτσι και χειρότερα γιατί έτσι τους βολεύει. Ηδη, για παράδειγμα, έχουν διαμορφώσει πονηρά ένα τέτοιο νομικό καθεστώς, που ενώ διακηρύσσει την ίση μεταχείριση των κομμάτων, τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο, ουσιαστικά μπάζει από το παράθυρο τη λεγόμενη «αναλογική ισότητα», έτσι που να έχουν ένα καλό άλλοθι τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Βέβαια, αφού «τους δίνουν δάκτυλο αυτά τρώνε και το χέρι», με αποτέλεσμα τους σχεδόν ολοκληρωτικούς αποκλεισμούς, για παράδειγμα του ΚΚΕ, αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Βέβαια, όταν πρόκειται για κάποια παραμόρφωση-διαστρέβλωση ή απευθείας επίθεση, ειδικά ενάντια στο ΚΚΕ, τότε και ο χρόνος βρίσκεται και τα πρόθυμα πρόσωπα για να την κάνουν.

Αποφασίζω ελεύθερα σημαίνει πρώτα απ' όλα γνωρίζω. Αυτά που θέλουν να κρύψουν τα ιδιωτικά κανάλια από τον ελληνικό λαό «ο κόσμος πλέον τα έχει βούκινο» και δε σκεπάζονται με τα χαμόγελα των κυριών Δάφνης και Νατάσας. Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής βιώνονται καθημερινά και ακόμα βρισκόμαστε στην «προθέρμανση» για τα χειρότερα. Οι φωτιές στα Βαλκάνια που ποτέ δεν έσβησαν ξαναφουντώνουν... Κριτήριο ψήφου δεν μπορεί παρά να είναι και η ενημέρωση-προετοιμασία γύρω από αυτά τα ζητήματα όπως και η μη ενημέρωση που επιχειρείται. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να επιθυμεί να βουλιάξει στην πραγματικότητα που του στήνουν σαν μοναδική επιλογή τα μονοπώλια. Στις 9 του Απρίλη πρέπει να τους απορρίψει και με την ψήφο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ