Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποστηρίζω το ΚΚΕ

Από το Παρίσι ο Στάθης Κουβελάκης έστειλε το παρακάτω μήνυμα στην ηλεκτρονική θυρίδα του ΚΚΕ:

«Είμαι πανεπιστημιακός, ζω στη Γαλλία εδώ και 17 χρόνια και είμαι παλιό μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και κατόπιν της ΑΚΟΑ. Είμαι επίσης ανταποκριτής της εφημερίδας "Εποχή" στη Γαλλία. Ψηφίζω ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές από το 1993 και διαφωνώ κάθετα με την απόφαση της ΑΚΟΑ για κοινή κάθοδο με τον Συνασπισμό. Για μένα είναι φανερό ότι ο Συνασπισμός δεν μπορεί, ως κόμμα, να θεωρηθεί δύναμη αντίστασης και αντιπολίτευσης στην πολιτική που εφαρμόζει αδυσώπητα η κυβέρνηση του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Μία πολιτική νεοφιλελεύθερη, βάρβαρη για τους εργαζόμενους, μία πολιτική εθνικής υποτέλειας, ευθυγράμμισης με τον ευρω-αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Είναι απόλυτα φανερό ότι μετά τις εκλογές, όποιος κι αν τις κερδίσει, μεγάλα δεινά περιμένουν τους εργαζόμενους και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η ενίσχυση των δυνάμεων που αντιστέκονται στη σημερινή κατάσταση. Το ΚΚΕ δεν είναι η μόνη τέτοια δύναμη. Αλλά, στο πολιτικό επίπεδο, είναι η πιο οργανωμένη, η πιο συνεπής, αυτή που έχει τις πιο βαθιές ρίζες στο λαό. Η μοναδική που εμπνέει φόβο στην κυρίαρχη τάξη και τους ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Παρόλο που θα επιθυμούσα μια πιο ενωτική στάση του ΚΚΕ έναντι των άλλων κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης, πρέπει να ομολογήσω ότι το ΚΚΕ αποτελεί το μόνο αντίπαλο στην κυρίαρχη σήμερα πολιτική. Το ποσοστό του ΚΚΕ θα χρησιμεύσει και πάλι ως δείκτης για το βαθμό απόρριψης της εκσυγχρονιστικής πολιτικής, στην οποία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμπίπτουν απόλυτα. Επιπλέον, είναι και η πιο συνεπής αντιιμπεριαλιστική ψήφος, για ένα κόμμα που έδειξε ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα δίχως να είναι εθνικιστικό.

Γι' αυτό και δηλώνω την υποστήριξή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και εύχομαι κάθε επιτυχία στους συνδυασμούς του.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ