Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Διευρύνεται η στήριξη από τα εργατικά συνδικάτα

Την Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα) η πρώτη συγκέντρωση

Μέρα τη μέρα διευρύνονται τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς που στρατεύονται στον αγώνα για την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στη χώρα μας. Ηδη ορίστηκε και το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού, με την πρόσκληση που απηύθυναν γι' αυτό το θέμα οι Αντώνης Σκυλλάκος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Φώτης Κουβέλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ και Μανώλης Μπακόπουλος ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, για συμμετοχή σε συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα).

Ανακοινώσεις - συσκέψεις

- Πλατιά σύσκεψη την Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και καλεί σε συμμετοχή τους μαζικούς φορείς της πόλης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις καθώς και προσωπικότητες που έχουν ταχθεί υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής ως εκλογικό σύστημα.

- Πλατιά, επίσης, σύσκεψη για το ίδιο θέμα πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δήμο Καρδίτσας, με πρόσκληση που υπογράφουν ο δήμαρχος Καρδίτσας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

- Την άμεση εφαρμογή της απλής ανόθευτης αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος, διεκδικεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου, το οποίο, όπως σημειώνει, μόνο αυτό καθιερώνει την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων και ανταποκρίνεται στις αρχές της αντιπροσωπευτικότητας. Απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το νέο νομοσχέδιο εκλογικού νόμου.

- Με όλες του τις δυνάμεις που παλεύουν τη διεκδίκηση της απλής αναλογικής, σαν πάγιου εκλογικού συστήματος, δηλώνει με ανακοίνωσή του, ότι συμπαρατάσσεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενάντια στα καλπονοθευτικά συστήματα για γνήσια λαϊκή έκφραση στα Συνδικάτα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο.

- «Το αίτημα του ελληνικού λαού εδώ και 29 χρόνια για απλή αναλογική, είναι επίκαιρο όσο ποτέ και πρέπει να στηριχτεί από όλες τις λαϊκές δυνάμεις, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κυβερνήσεις που θα στηρίζουν τα συμφέροντα του λαού μας», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε σχετική ανακοίνωσή του.

- Τους εργαζόμενους όλου του κλάδου καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αθήνας να ενώσουν τη φωνή τους, απαιτώντας εδώ και τώρα την καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής σαν πάγιου εκλογικού συστήματος.

- Η απλή αναλογική είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που δε νοθεύει τη λαϊκή βούληση, επισημαίνει η Ενωση Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Αθήνας και καλεί τα μέλη του να παλέψουν γι' αυτόν και ταυτόχρονα να καταδικάσουν τα καλπονοθευτικά συστήματα που στηρίζουν το βρώμικο δικομματισμό.

- Την καθιέρωση, ως πάγιου εκλογικού συστήματος της απλής ανόθευτης αναλογικής απαιτεί με ανακοίνωση που εξέδωσε και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας Διαγνωστικών Κέντρων και άλλων συναφών χώρων.

- Την απόφασή του, να στηρίξει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση καθιέρωσης της απλής αναλογικής σαν πάγιου εκλογικού συστήματος, τονίζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, το οποίο κατά πλειοψηφία κατέληξε έπειτα από συζήτηση σε σχετικό ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ