Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Σε ρυθμούς ΔΕΘ

H «μεταρρύθμιση» του ΠΑΣΟΚ, η γενικότερη διάταξη του κόμματος σε προεκλογική τροχιά και ειδικότερα η αξιοποίηση του κομματικού μηχανισμού, ώστε να ευοδωθεί η επιθυμία του πρωθυπουργού και η άνοδός του στη ΔΕΘ να συνοδευτεί από μια «ευπρεπή» από άποψη όγκου προεκλογικού τύπου υποδοχή στη Θεσσαλονίκη, απασχόλησαν τη χτεσινοβραδινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Στη συζήτηση τέθηκε, επίσης, το θέμα της συγκέντρωσης που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη καθώς και το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, ώστε να δίνει ένα πρώτο «στίγμα» της εξαγγελθείσας «μεταρρύθμισης».

Νωρίτερα ο Κ. Σημίτης είχε συναντηθεί με τους Απ. Κακλαμάνη, Κ. Σκανδαλίδη, Σ. Κοσμίδη, και με αντικείμενο τη νομοθεσία για το πόθεν έσχες. Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι εκ των πρώτων που θα έρθουν στο Κοινοβούλιο στη νέα σύνοδο και σημείωσε ότι με την ψήφισή του θα υπάρξει περισσότερη διαφάνεια, «δε λέω πλήρης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά...

Οσον αφορά στον έλεγχο και τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες, ο κ.Κακλαμάνης είπε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ενώ ερωτηθείς για την απροθυμία των βουλευτών να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» και ότι «μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη όλοι θα έχουν προσέλθει». Πάντως για τον κλίμα αναταραχής που υπάρχει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για «πόθεν έσχες» και εκλογικό νόμο, περιορίστηκε να απαντήσει: «Δεν είναι αρμόδιος για την κοινοβουλευτική ομάδα»... Τέλος, ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο και αν θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή, είπε ότι εάν η κυβέρνηση εισάγει σχετικό νομοσχέδιο «η Βουλή θα συζητήσει και θα αποφασίσει αναλόγως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ