Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι...

Παραθέτουμε, χωρίς ιδιαίτερα σχόλια, ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τη Φλώρινα στις 23 Αυγούστου 2003 για το Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ αρμοδίων αθλητικών παραγόντων της Ελλάδας και της Κούβας. Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να προσέξουν ιδιαίτερα το σημείο (4), που τόσο αρμονικά «δένει» με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο Κουβανό Πρόεδρο.

«Πρωτόκολλο Αθλητικής συνεργασίας για το έτος 2003, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κούβα, υπέγραψε σήμερα στη Φλώρινα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος Λιάνης, με τον Κουβανό ομόλογό του κ. Humberto Rodriguez Gonzalez, παρουσία του πρέσβη της Κούβας κ. Jorge Quesada, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Νίκου Εξαρχου και της χρυσής Ολυμπιονίκη κ. Βούλας Πατουλίδου.

Το πρωτόκολλο αποτυπώνει τη βούληση των δύο χωρών να ισχυροποιήσουν τις αθλητικές σχέσεις στα παρακάτω σημεία:

1. Να ενθαρρύνουν τις αμοιβαίες ανταλλαγές αθλητών και ομάδων.

2. Να προωθήσουν τον κοινό αγώνα ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα του αιώνα, που είναι το ντόπινγκ.

3. Να υποστηρίξουν την επιστημονική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με ανταλλαγές ειδικών επιστημόνων, προωθώντας κοινά ερευνητικά προγράμματα, καθώς και συνεργασία προπονητών - τεχνικών και στελεχών γενικότερα.

4. Να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την εκεχειρία, θεωρώντας ότι ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να συμβάλλουν στην εδραίωση της παγκόσμιας Ειρήνης.

5. Να συνεργαστούν στην υποστήριξη του αθλητισμού ατόμων με αναπηρίες, εκτιμώντας ότι το δικαίωμα στον αθλητισμό όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αποτελεί δείκτη παγκόσμιου πολιτισμού.

6. Να ισχυροποιήσουν μέσα στα κοινά προγράμματα το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, ως δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας να ενθαρρύνει την άθληση για όλους.

7. Το Πρωτόκολλο Αθλητικών ανταλλαγών για το 2004 θα υπογραφεί στην Αβάνα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας.

8. Τέλος, Κουβανοί αθλητές Ξιφασκίας προσκλήθηκαν να παραστούν στο Προολυμπιακό Τουρνουά, που γίνεται στη Φλώρινα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ