Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Κάλεσμα συστράτευσης για την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδίου

Απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ

Ανοιχτό κάλεσμα συσπείρωσης για τη ματαίωση του κυβερνητικού σχεδίου για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής, τονίζεται ότι η κατάθεση της τροπολογίας για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, είναι το αποκορύφωμα μιας συνεχούς 20χρονης πορείας απαξίωσης της εταιρίας από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αν «περάσει αυτή η τροπολογία - έκτρωμα, με απλά Προεδρικά Διατάγματα, θα επακολουθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και στους άλλους τομείς του ομίλου». Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τον «απροκάλυπτο κυβερνητικό κυνισμό», που μιλά καθαρά για «τη μείωση του κόστους των εργαζομένων στη νέα εταιρία κατά 45%» και καταγγέλλεται η εν μια νυκτί κατάργηση με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από την πλευρά της κυβέρνησης, όσων - ελάχιστων εργασιακών κατακτήσεων είχαν απομείνει, μετά τις συνεχείς «εξυγιάνσεις».

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα εγκαλούν την πλειοψηφία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) για τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα και ζητούν την άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου.

Αντ' αυτού, το προεδρείο της ΟΣΠΑ έχει προγραμματίσει για σήμερα το πρωί έκτακτο ΔΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των στελεχών της ΠΑΣΚΕ απορρίπτει το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων. Θέση, που θα προβάλει ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, ο οποίος θα προτείνει την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, με συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων, με αίτημα την άμεση απόσυρση της τροπολογίας - όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, στελέχη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στην εταιρία, πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Περιόδευσαν για μιάμιση ώρα (8 π.μ. - 9.30 π.μ.) στις αίθουσες του αεροδρομίου με πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης, ενημερώνοντας παράλληλα το επιβατικό κοινό για τις δυσμενείς συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, σε χτεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή τη φορά θα πετύχει το κυβερνητικό εγχείρημα, καθώς η νέα εταιρία έχει πλεονεκτήματα, που την καθιστούν ελκυστική προς κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή (οικονομικά καθαρή, με «προίκα» των 140 εκατ. ευρώ από τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία της ΟΑ και κυρίως, νέες εργασιακές σχέσεις, προσαρμοσμένες στους «νόμους της αγοράς»).

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί αύριο, προβλέπει τη σύσταση μιας μικρής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας, με 1.800 εργαζόμενους, περιορισμένο στόλο και συρρικνωμένο δίκτυο, με κριτήριο το κέρδος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις (2003-09-05 00:00:00.0)
Στρέφουν την πλάτη στον κυβερνητικό αυταρχισμό (2003-09-04 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» (2003-06-11 00:00:00.0)
«Τελειωμένη υπόθεση» για κυβέρνηση, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (2001-09-06 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν την αντεπίθεση (1998-04-24 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια διάλυσης (1998-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ