Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
«Δεν είναι απειλή για τη δημόσια υγεία» τα νέα κρούσματα SARS...

ΓΕΝΕΥΗ.--

Δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία τα κρούσματα σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 48ωρο απ' τις υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης, αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Εκπρόσωπος της ΠΟΥ εξήγησε πως τα δύο κρούσματα που αναφέρθηκαν χτες και προχτές στη Σιγκαπούρη δεν πληρούν όλα τα κλινικά χαρακτηριστικά της νόσου και ως εκ τούτου ο οργανισμός δε σκοπεύει - σ' αυτό το στάδιο - να εκδώσει αποτρεπτική ταξιδιωτική οδηγία κατά της συγκεκριμένης χώρας.

Ωστόσο, ο διεθνής οργανισμός συνιστά προσοχή και επαγρύπνηση σε όλες τις υγειονομικές αρχές των κρατών - μελών του ΟΗΕ της υφηλίου (και ειδικότερα σε εκείνες του Δυτικού Ημισφαιρίου, όπου δεν έχουν ληφθεί-για οικονομικούς λόγους...- επαρκή μέτρα πρόληψης), καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος επανεμφάνισης του συνδρόμου για δεύτερη φορά μετά από πέντε μήνες...

Νωρίτερα χτες, οι υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν την ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος με ασθενή έναν 27χρονο ερευνητή που εργαζόταν πάνω στον ιό του Νείλου σε εργαστήριο μικροβιολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της χώρας. Το προχτεσινό κρούσμα συνδρόμου SARS εκδηλώθηκε σε έναν 34χρονο άνδρα κινεζικής καταγωγής απ' τη Σιγκαπούρη. Οσοι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με τους δύο ασθενείς έχουν ήδη τεθεί προληπτικά σε καθεστώς υγειονομικής απομόνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ