Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με το εισιτήριο στο χέρι...

...για τη μεγάλη πολιτική γιορτή της νεολαίας

Σε μια βδομάδα ανοίγουν οι πύλες του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια) και οι δυνάμεις της ΚΝΕ οργώνουν την Αθήνα με το εισιτήριο, την προκήρυξη και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο χέρι, καλώντας τους νέους όχι μόνο να αγκαλιάσουν μαζικά τις εκδηλώσεις, αλλά και να κάνουν την αμφισβήτησή τους δύναμη αγώνα και ανατροπής, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ στη δική του πρόταση αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Η μεγάλη πολιτεία του Φεστιβάλ ετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχτεί στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και τους εκατοντάδες εκπροσώπους μαζικών φορέων και ξένων οργανώσεων νεολαίας, καθώς και το πλήθος των καλλιτεχνών, των νέων, αλλά και γνωστών, καταξιωμένων δημιουργών, που θα παρουσιάσουν εκεί τη δουλιά τους.

Την Κυριακή 21/9, ημέρα κορύφωσης του τετραημέρου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 8.30 μ.μ. και μια μέρα πριν, στις 9.30 μ.μ., ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Πολλές θα είναι οι συζητήσεις που προγραμματίζονται, τα περίπτερα θα αφορούν μια ποικιλία θεμάτων, ενώ θα γίνουν κινηματογραφικές προβολές, αθλητικές δραστηριότητες, εκθέσεις και ο γνωστός παιδότοπος με πλούσιο, παιδαγωγικό πρόγραμμα.


Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων:

Την Πέμπτη 18/9: «Πυξ Λαξ», Μίλτο Πασχαλίδη, Ν. Κουρουπάκη -Ερωφίλη - Δ. Υφαντή, Γιώργη Χριστοδούλου, «Αμορφη Πλεκτάνη», «Ακρως Απόρρητον», «Blues Berger», «Πέντε συν ένας», «Φοιτητική ζυγιά». Αφιέρωμα στη Rock με την ορχήστρα της Ν. Ιωνίας.

Την Παρασκευή 19/9: Διονύση Τσακνή - Ελ. Καρατσώλη - Χρ. Κεχαγιόγλου - So Nama, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - «Κίτρινα Ποδήλατα» - Δ. Σταρόβα, Αγάθωνα, «Ιστορίες για Κρουστά», «Παλαιινά Σεφέρια», «Κουαρτέτ-1», «Magic De Spell», «No Haba», μουσικά σχήματα θεραπευτικών κοινοτήτων («Παρέμβαση», «18Ανω»). Αφιέρωμα στα 75 χρόνια από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα με τους «Apurimac» και στον Ναζίμ Χικμέτ.

Το Σάββατο 20/9: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λάκη Παπαδόπουλο, Αποστόλη Μπουλασίτη, Γιώργο Αλουπογιάννη, Μαριώ, Τάκη Κωνσταντακόπουλο, «ΜΑΤ σε δύο υφέσεις», Ιωσήφ Λεμονή, Σύνδεσμο Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών. Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με τον Βασίλη Λέκκα, στον Απόστολο Χατζηχρήστο με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, σε τραγούδια διαμαρτυρίας με την Ιρις Μαυράκη.

Την Κυριακή 21/9: Δημήτρη Μητροπάνο - Δημήτρη Μπάση, «Socrates», Λάκη Χαλκιά, Γιώτα Βέη, Σούλα Βαζούρα - Λευτέρη Τσάτση - Κώστα Σταυρόπουλο, Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Συλλόγου Φαρακλάδων η «Εύγερος», Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό, «Internal Flow». Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με το «Σύνολο Εντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού» του Μανώλη Ανδρουλιδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ