Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τριπλοβάρδια στο Καρτάλειο Διδακτήριο Βόλου

Στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Καρτάλειο Διδακτήριο Βόλου, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πριν λίγες μέρες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Για μέρες όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, παρουσίαζαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας για το πρόγραμμα αναβάθμισης της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Ομως η έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της Παιδείας χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα και την εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Μικρό δείγμα αυτής της πολιτικής αποτελεί η τριπλοβάρδια στο Καρτάλειο Διδακτήριο Βόλου, στο οποίο για πέμπτη συνεχή χρονιά στεγάζονται και λειτουργούν από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. το 5ο Γυμνάσιο (πρωί), το 1ο ΤΕΕ (απόγευμα) και το 2ο ΤΕΕ (βράδυ). Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές των παραπάνω σχολείων να στερούνται ίσων δυνατοτήτων και ευκαιριών μάθησης και γνώσης με τους μαθητές άλλων σχολείων λόγω έλλειψης χώρου π.χ. για τα εκτός ωραρίου μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, προγραμμάτων αγωγής Υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικών εκδηλώσεων στο σχολείο και της έλλειψης βιβλιοθήκης κ.ά. Ακόμη, υπάρχει έλλειψη αίθουσας τεχνολογίας και γυμναστηρίου, αφού το υπάρχον γυμναστήριο χρησιμοποιείται για τις ανάγκες γραφείου και αποθήκης, καθώς και έλλειψη αίθουσας στο ισόγειο για μαθητές ΑμεΑ», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και συνεχίζουν: «Οπως είναι φυσικό οι αίθουσες δεν αερίζονται επαρκώς, ενώ πλημμελής είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και οχλήσεις των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών και των Γονέων προς κάθε αρμόδιο το πρόβλημα διαιωνίζεται.

Ετσι, ενώ πολλές δηλώσεις έγιναν από τη μεριά της κυβέρνησης για λύση του προβλήματος της διπλοβάρδιας, το Καρτάλειο και τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει με τριπλοβάρδια, εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου και των αρμοδίων, οι πολλαπλές υποσχέσεις των οποίων για λύση του προβλήματος όπως φαίνεται είναι χωρίς αντίκρισμα».

«Επειδή, όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, η αδιαφορία των αρμοδίων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών στο Καρτάλειο, αλλά και για το δικαίωμα των μαθητών για ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες μάθησης έχει αρνητικότατες συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των τριών σχολείων και στο επίπεδο της παρεχόμενης μόρφωσης σε αυτά», οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν σκοπεύει να παρέμβει άμεσα ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της τριπλοβάρδιας στο Καρτάλειο Διδακτήριο Βόλου και τα τρία σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και σύμφωνα με όλους τους όρους υγιεινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ