Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
Πολλές οι ελλείψεις στα σχολεία

Αντιμέτωποι με χρόνια και σημαντικά προβλήματα είναι, για άλλη μια σχολική χρονιά, μαθητές, γονείς και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Περιστερίου. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» έχει προχωρήσει στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Περιστερίου. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν στην κτιριακή υποδομή, στον εξοπλισμό και τη συντήρησή τους, καθώς και την τακτική επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα, δύο δημοτικά σχολεία μετά το σεισμό του 1999 στεγάζονται ακόμα σε πρόχειρες αίθουσες, που τότε, τοποθετήθηκαν «προσωρινά», στις αυλές των σχολείων και υπάρχουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώ άλλα δύο δημοτικά στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια.

Σχετικά με τα νηπιαγωγεία, κανένα δεν ικανοποιεί τις κτιριακές προδιαγραφές για τη λειτουργία του σαν Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. 16 φιλοξενούνται σε χώρους δημοτικών σχολείων, ένα σε χώρο άλλου νηπιαγωγείου, τέσσερα έχουν κοινή αυλή με δημοτικό σχολείο. Για εφτά νηπιαγωγεία, ο ΟΣΚ αναμένει τοπογραφικά από το Δήμο Περιστερίου από το 1998, ενώ πρέπει να εξευρεθούν οικόπεδα για 17 νηπιαγωγεία και η χωροθέτησή τους να γίνει με τρόπο που να καλύπτουν όλες τις συνοικίες. Επιτακτική είναι η ανάγκη για την ίδρυση νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή της Χρυσούπολης που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και θα αποσυμφορήσει εφτά νηπιαγωγεία. Ηδη, έχει προταθεί χώρος στις οδούς Τεμπών - Φοινικών - Γαρδένιας.

Ο Σύλλογος έχει καταθέσει την πρότασή του σχετικά με τη στέγαση των νηπιαγωγείων της πόλης στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και παράλληλα επισημαίνει ότι σε μια σειρά σχολεία δεν επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας και λοιποί βοηθητικοί (γραφεία, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, γυμναστήρια κλπ.) και αποθηκευτικοί χώροι. Παράλληλα, υπογραμμίζει την έλλειψη χώρων που απαιτεί η λειτουργία ολοήμερου σχολείου, όπως χώροι σίτισης και ανάπαυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ